Yang Xue op zoek naar haar droombaan

De 22-jarige Yang Xue uit China wist niet goed wat ze met haar leven aan moest. Net als vele andere jongeren van het platteland, was zij zonder opleiding en zonder ouders naar de stad vertrokken. Daar aangekomen viel ze in een gat omdat ze niet zomaar een vervolgopleiding kon doen en daardoor geen (formele) baan kon krijgen. Totdat ze een kans op haar droombaan kreeg.

Wat Yang Xue wel wist, was dat eten en delicatessen haar meer dan andere dingen interesseren. Niet verwonderlijk, aangezien Chinezen al sinds jaar en dag geloven dat voedsel de allergrootste behoefte is van de mens. In het bijzonder de bevolking van Sichuan, de provincie waar Yang Xue woont, is gek op eten.

Yang Xue doet de bakkersopleiding

Bakkersopleiding

Het aanbod van Plan om een bakkersopleiding te volgen, was dan ook een geweldige kans voor Yang Xue. En precies op het goede moment. Eenmaal begonnen aan de opleiding, merkte Yang Xue dat bakken haar plezier en voldoening geeft; eigenlijk veel meer dan eten zelf! Tijdens de opleiding kreeg Yang Xue – naast lessen in het bakkersvak – ook Life Skills training. Door zelfreflectie leren jongeren in deze training meer over zichzelf en wat ze willen en kunnen en uiteindelijk hoe ze daar bij geholpen kunnen worden. Hierdoor is Yang Xue nu enorm gemotiveerd om aan zichzelf en haar toekomst te werken.

Lees ook: Bakken voor een beter leven

De juiste weg

Afgelopen december rondde Yang Xue de opleiding met een fantastisch cijfer af. Vervolgens kreeg ze een baan aangeboden bij een bakkerswinkel. Het belangrijkste is dat ze nu ervaring opdoet in de praktijk, vindt Yang Xue. De opleiding hielp haar een weg te kiezen die haar gelukkig maakt: hard werken om haar leven te verbeteren en uiteindelijk een eigen bakkerij te openen.

Yang Xue krijgt haar diploma

Plan’s YES4U-project

De opleiding die Yang Xue volgde is onderdeel van het YES4U-project van Plan International, waaraan AkzoNobel, ASML Foundation, GSRD Foundation en Focus Real Estate bijdragen. Een van de andere activiteiten in het project was een Short Film Competition. Drie videoteams in opleiding volgden andere vijf jongeren uit het project, waaronder Yang Xue, tijdens hun opleiding.

Bekijk de video over Yang Xue en haar opleiding.

Samen zorgen we ervoor dat meer meisjes naar school kunnen

Help jij mee?

Doneer eenmalig € 5
 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.