Carrière in toerismesector ook voor derde groep TUI Academy-studenten binnen handbereik

  • 28 november 2019

Plan International & TUI Care Foundation slaan handen ineen voor jongerenwerkgelegenheid in de Dominicaanse Republiek

Punta Cana, 27 november – Tijdens een feestelijke ceremonie in het Royalton Hotel Punta Cana vierden 42 studenten, waaronder 33 jonge vrouwen, hun afstuderen aan de TUI Academy in de Dominicaanse Republiek. De TUI Academy is een initiatief van TUI Care Foundation en Plan International. De afgelopen maanden hebben de studenten hard gewerkt om hun trainings- en stageprogramma te voltooien. Onder toeziend oog van TUI Care Foundation, Plan International, afgevaardigden van de Nederlandse ambassade in de Dominicaanse Republiek, de hotelindustrie, trainingsinstituut INFOTEP en familieleden ontvingen de jongeren hun diploma.

TUI Academy, foto Fran Afonso

Op de hoogte blijven van het werk van Plan? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een unieke samenwerking

Met dit diploma op zak is een carrière in de toerismesector binnen handbereik. En dat is niet bepaald vanzelfsprekend. Het percentage werkeloosheid onder jongeren in de Dominicaanse Republiek is hoog: 35 procent van de jongeren is werkeloos en maar liefst 70 procent van hen is vrouw. Het model van de TUI Academy wordt gezien als een effectieve manier om jongeren uit de meest achtergestelde communities in de provincie La Altagracia kansen te bieden. Virginia Saiz, Directeur van Plan International Dominicaanse Republiek: “Meisjes in de Dominicaanse Republiek staan voor enorme uitdagingen. Eén op de vijf meisjes is moeder of zwanger voor haar achttiende. Ze gaan niet meer naar school waardoor ze worden gehinderd hun dromen waar te maken. De TUI Academy is ontworpen om jongeren de kans te bieden hun potentie volledig te benutten en ze uit de armoede te helpen. Het project is een unieke samenwerking tussen de private sector, Plan als NGO, de Dominicaanse overheid, de jongeren en de communities zelf.’’

Het feit dat er voor kinderopvang wordt gezorgd tijdens de lessen op de TUI Academy heeft me enorm geholpen. Daarnaast vond ik het heel fijn dat er iemand van de Academy is die ons tijdens de opleiding in onze eigen community bezoekt om ons te begeleiden en ervoor te zorgen dat we de moed niet verliezen als we voor uitdagingen komen te staan

Zelf je levensloop bepalen

Lidewij Helmich, hoofd Youth Empowerment Programmes bij TUI Care Foundation, aanwezig bij de ceremonie: “Ik ben er trots op dat jullie deze kans zo enthousiast hebben aangegrepen. Met dit diploma op zak kunnen jullie zelf bepalen hoe je leven er vanaf nu uit gaat zien. Jullie hebben je technische vaardigheden en jullie persoonlijkheid ontwikkeld en jullie hebben zelfvertrouwen opgebouwd. Onderwijs geeft kracht, het maakt je sterker, wijzer en onafhankelijk.”

TUI Academy Dominican Republic
Lidewij Helmich en Virginia Saiz overhandigen een diploma

Vakopleiding en seksuele voorlichting

In totaal doorlopen 150 jongeren tussen de 17 en 24 jaar oud de eenjarige Academy. De technische training van drie maanden is ontwikkeld in samenwerking met INFOTEP, het officiële Dominicaanse instituut voor verkorte beroepsopleidingen. Studenten kunnen kiezen uit vier richtingen: receptie & administratieve vaardigheden, barmedewerker, medewerker huishouding en keukenassistent.
Naast deze vakinhoudelijke kennis en ervaring worden de jongeren gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling, krijgen ze les over financiële basiskennis, Engels, gender en krijgen ze seksuele voorlichting. Vervolgens lopen ze drie maanden stage. Veel van de studenten krijgen na succesvolle afronding van de opleiding een halfjaarcontract aangeboden bij één van de Blue Diamond Resorts.

Lees hier meer over de samenwerking met TUI Care Foundation

TUI Academy, foto Fran Afonso

 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.