Welkom bij Plan International Nederland.
Fijn dat je onze site bezoekt! Plan International Nederland maakt gebruik van cookies. Heel handig voor ons maar zeker ook voor jou. Want met cookies zorgen we er o.a. voor dat we de website gebruiksvriendelijker kunnen maken en we je een fijne ervaring kunnen bieden. Daarnaast zetten we bijvoorbeeld cookies van Google in om activiteiten op onze website te analyseren en onze pagina's te verbeteren. En we plaatsen ook cookies van o.a. Microsoft, Facebook en Twitter voor social media- en advertentiedoeleinden. Zo kunnen wij gerichte campagnes voeren om meer mensen te bereiken zoals jij. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer hierover in ons cookiebeleid.

Privacy

Privacy Statement

Stichting Plan International Nederland is verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat Plan International Nederland beslist welke gegevens worden verwerkt, met welk doel en op welke manier. Plan International Nederland verwerkt jouw persoonsgegevens op behoorlijke en zorgvuldige manier en in overeenstemming met de AVG.

Gegevensverwerking

Plan International Nederland heeft uiteraard de financiële data en gegevens (IBAN en naam) nodig van alle kind- en projectsponsors om de donaties mogelijk te maken en uit te voeren. Daarnaast vraagt Plan International Nederland om de contactgegevens (adres, telefoonnummer en e-mailadres), zodat  contact kan worden opgenomen in het kader van de sponsoring en om de sponsor op de hoogte te kunnen houden over de activiteiten, behaalde resultaten en eventuele nieuwe projecten van Plan International Nederland. Uiteraard kan elke sponsor zich hiervoor ook afmelden, indien dit niet gewenst is. Ook vraagt Plan International Nederland naar het geslacht en de leeftijd om de sponsor te kunnen identificeren in het geval van een inzageverzoek of verzoek tot verwijdering, maar uiteraard ook omdat Plan International Nederland graag gevoel houdt bij de samenstelling van zijn achterban. Laatstgenoemde gegevens zijn geen verplichte velden.

Sommige gegevens kan Plan International Nederland alleen met jouw toestemming verwerken. In die gevallen vraagt Plan International Nederland dan ook expliciet om toestemming voor het gebruik van je persoonsgegevens, denk aan het toesturen van onze nieuwsbrief. Uiteraard kan je een gegeven toestemming ook weer intrekken. Het verzamelen van je persoonsgegevens kan ook offline plaatsvinden via een werver op straat, een aanmeldformulier of een telefoongesprek.

Van onze zakelijke partners worden uitsluitend de contactgegevens van de opgegeven contactpersonen binnen de organisatie vastgelegd. Naast uiteraard de financiële data en gegevens met betrekking tot de organisatie.

Marketing

Plan International Nederland maakt gebruik van diverse marketingkanalen, binnen de wettelijke kaders van de Telecommunicatiewet en de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Bij het telefonisch werven van nieuwe sponsors worden alle nummers ontdubbeld met het Bel-me-niet-register. Bij het versturen van post worden alle adressen ontdubbeld met de Postfilter. Als je hebt aangegeven niet meer gebeld te willen worden door Plan International Nederland, dan respecteren wij dit en benaderen wij je niet meer op het door jou opgegeven telefoonnummer. Datzelfde geldt uiteraard ten aanzien van post en colportage.

E-mail

Wanneer je je hebt inschreven voor onze nieuwsbrief per e-mail of als sponsor word je per e-mail geïnformeerd over onze projecten en behaalde resultaten. Plan International Nederland maakt voor het verzenden van e-mail gebruik van een systeem waarbij inzicht wordt verkregen over de wijze waarop deze e-mails worden gelezen. Wil je minder of geen e-mail meer ontvangen, dan kun je je op elk moment afmelden voor deze e-mails via de afmeldlink onderaan elk bericht.

Sociale media

Plan International Nederland heeft een Facebookpagina en Instagram- en Twitter-account. Alle reacties, klachten, posts en tweets gericht aan of over Plan International Nederland worden vanuit onze klantenservice gemonitord (onze webcare). Ook kan je met onze medewerkers van de klantenservice chatten via de chatfunctie op onze website.

Plan International Nederland maakt in sociale media campagnes in sommige gevallen gebruik van specifieke doelgroepen. Deze doelgroepen worden aangemaakt binnen het sociale media platform of door middel van het uploaden van e-mailadressen en het ontdubbelen met gebruikers binnen het platform. Op deze manier kan Plan Nederland haar sponsors gericht wel of juist niet benaderen binnen een sociale media campagne. Mocht je hierop geen prijs stellen, laat het ons dan weten. Ook kan je via de instellingen van Facebook je advertentievoorkeuren uitgebreid beheren.

Cookies

Plan International Nederland maakt ook gebruik van cookies. Wij vinden het belangrijk dat je begrijpt welke cookies onze website inzet en voor welke doeleinden wij dat doen. Meer informatie over de cookies die wij gebruiken, vind je terug in ons cookie-statement.

Bekijk de cookie-statement van Plan International Nederland

LaLeague (initiatief van Plan International Nederland)

LaLeague is een wereldwijde voetbalcommunity voor meiden en hun fans. Jaarlijks worden er diverse voetbalevents georganiseerd speciaal voor meiden. De gegevens van de deelnemers worden alleen gebruikt in het kader van hun deelname aan het event. LaLeague heeft een e-mailnieuwsbrief (2x per maand) waarvoor expliciet toestemming wordt gevraagd. Er is toestemming van de ouders nodig in het geval de meiden onder de 16 jaar oud zijn.
Op de website www.laleague.com worden cookies geplaatst. Meer informatie over de cookies die LaLeague plaatst, vind je terug in het cookie-statement van LaLeague.

Cycle for Plan

Cycle for Plan is de gesponsorde fietstocht georganiseerd door Plan International Nederland. Voor crowdfunding wordt gebruikt gemaakt van het Kentaa platform. Alle data en persoonsgegevens van de deelnemers en donateurs verkregen via de website van Cycle for Plan en/of de actiepagina’s zijn (de verantwoordelijkheid) van Plan International Nederland. Meer informatie over de cookies die Plan International Nederland op deze websites plaatst, vind je terug in het cookie-statement. Meer specifieke informatie over de gegevensverwerking van Cycle for Plan vind je terug in het privacy statement van Cycle for Plan.

Beeldmateriaal

Op onze evenementen, trainingen en tijdens onze (Cylce for Plan)reizen worden ter verslaglegging foto’s gemaakt voor op onze website en/of sociale media. Een deel van het beeldmateriaal blijft bewaard voor historische doeleinden. Aanwezigen, bezoekers/deelnemers worden vooraf door Plan International Nederland zo goed mogelijk geïnformeerd over eventuele beeldopnamen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, horen wij dit graag. Voor het beeldmateriaal dat wordt ingezet voor marketing op de website of andere marketing uitingen heeft Plan International Nederland toestemming verkregen (quit claims).

Jouw privacy rechten

Je kunt Plan International Nederland vragen je (persoons)gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Als je wilt weten welke persoonsgegevens van je Plan International Nederland verwerkt, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek doen. Blijkt dat je gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn? Dan kun je een aanvullend verzoek doen om uw gegevens te laten wijzigen of aan te vullen. In een aantal gevallen kun je ook vragen om verwijdering of het wissen van je gegevens. Je kunt ook je (digitale) persoonsgegevens die Plan International Nederland heeft, ontvangen in een vorm waarin je deze eenvoudig kunt doorgeven aan een andere organisatie.

Je kunt je verzoek onder vermelding van ‘Inzageverzoek (persoons)gegevens’ richten aan ons klantcontactcenter:
Plan International Nederland
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam

Beveiliging persoonsgegevens

Plan International Nederland neemt passende technische en organisatorische maatregelen om het verlies van je persoonsgegevens of onrechtmatige verwerking tegen te gaan. Zo worden de (persoons)gegevens die je online invult tijdens de verzending versleuteld en vindt de verzending van (persoons)gegevens via een beveiligde verbinding plaats. Plan International Nederland bewaart je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking.

Keurmerken

Plan International Nederland heeft het CBF-keurmerk voor Goede doelen en draagt het ANBI-logo.

Bekijk alle keurmerken van Plan International Nederland

Vragen

Indien je nog vragen hebt over de Privacy Policy van Plan International Nederland, dan kun je een e-mail sturen naar privacy@plannederland.nl. Heb je het idee dat Plan International Nederland niet in overeenstemming met privacywetgeving handelt, horen wij dit uiteraard ook graag. Sinds 25 mei 2018 kan je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of je kunt de Autoriteit Persoonsgegevens tippen via dit formulier.


Dit is het Privacy Statement van Stichting Plan Nederland gevestigd te (1072 AC) Amsterdam aan de Stadhouderskade 60 ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 41198890.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.