Het Plan Scholarship

Al jaren werkt Plan International aan onderwijs voor alle meisjes en jongens. En we zien verbetering. Momenteel volgt 91 procent van de kinderen wereldwijd basisonderwijs en gaat 66 procent naar de middelbare school. Veel van deze kinderen in ontwikkelingslanden zijn toe aan een volgende stap: een hbo- of universitaire opleiding. En die kans krijgen zij nu met het Plan Scholarship!

Investeer in de toekomst van de komende generatie

Help veelbelovende jongeren in Ecuador met het verwezenlijken van hun toekomstdroom. Draag bij aan een studiebeurs en begeleiding, zodat zij de kans krijgen om een hbo-opleiding of universitaire studie te volgen.

Voor wie is het Plan Scholarship?

De jongeren komen uit de dorpen waar Plan International werkt. Hun families hebben geen geld om hun kinderen een vervolgstudie te laten doen. En dat vindt Plan International zonde, want deze jongeren hebben veel potentie. Met het Plan Scholarship krijgen deze jongeren de kans om verder te komen in het leven.

Meisje in Ecuador
Erika studeert architectuur dankzij een Plan Scholarship

Studieprogramma

Het Plan Scholarship is meer dan alleen een studiebeurs. De studenten krijgen in het eerste jaar wekelijks coaching en worden getraind in sociale vaardigheden, ICT en social media. In de jaren erna komt de nadruk meer te liggen op het opbouwen van een netwerk.

Duurzaam project

In de toekomst zal het Plan Scholarship deels op eigen benen staan, omdat afgestudeerden – op het moment dat zij een baan hebben – en lokale bedrijven dan een gedeelte van de beurs terugbetalen. Om deze duurzame vorm van fondsenwerving op gang te brengen, kunnen we samen met jouw bijdrage de studenten op weg helpen.

Persoonlijke investering

Investeren in het Plan Scholarship betekent investeren in een blijvende verandering. Voor de studenten, maar ook de gemeenschap waarnaar de meeste studenten na het behalen van hun diploma terugkeren. Iedereen die het Plan Scholarship steunt krijgt updates over de studenten en hun studieontwikkeling. Dit maakt het tot een heel bijzonder en uniek project.

Lachend meisje in Ecuador
Kenia studeert business administration en wil een eigen bedrijf starten

Meer over het Plan Scholarship:

  • Het is een studiefinanciering voor jongeren vanaf 18 jaar.
  • Sponsors blijven op de hoogte van de vorderingen van de studenten en de verschillende activiteiten binnen het Plan Scholarship.
  • De vijfjarige universitaire studies (collegegeld, transport, boeken etc.) kosten €6.000, ofwel €1.200 per jaar.
  • Je kunt het Plan Scholarship ook met een schenkingsovereenkomst steunen. Zo krijg je belastingvoordeel over ongeveer de helft van je sponsoring.
  • Zakelijk is er ook belastingvoordeel, hier gelden andere voorwaarden. We adviseren je hier graag over.
  • Bezoek dit project om met eigen ogen te zien wat het effect is van de bijdrage.
Maak je investering volledig aftrekbaar en zet ze om in een periodieke schenking

Zet met ons de volgende stap door te investeren in talent en onderwijs.
Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Armand van Stralendorff via telefoonnummer 020 – 549 55 74 of mail naar armand.van.stralendorff@planinternational.nl.

Wil je als bedrijf investeren in de toekomst van een volgende generatie? En geloof je net als Plan International in de kracht van onderwijs? Help dan veelbelovende studenten in Ecuador bij het verwezenlijken van hun toekomstdroom. Volg het voorbeeld van het bedrijf Eurolacke: met hun jaarlijkse bijdrage kunnen wij een jongere een heel jaar laten studeren. Neem voor informatie contact op met Teddy van de Put, teddy.vande.put@planinternational.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Zet met ons de volgende stap

Investeer in talent en onderwijs

Steun het Plan Scholarship

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.