Uw nalatenschap, uw erfenis

Wij dromen van een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden door hen een kans te geven om naar school te gaan, voor zichzelf op te komen en door hen te beschermen. Wij richten ons daarbij vooral op meisjes, die wereldwijd worden achtergesteld en gediscrimineerd.

Ook u kunt zich inzetten voor deze meisjes. Zelfs wanneer u er niet meer bent kunt u iets voor hen nalaten. Met een nalatenschap kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door Plan International Nederland op te nemen in uw testament, kunt u uw idealen als erfenis laten voortleven. Zo draagt u bij aan onze projecten, waardoor meisjes de kans krijgen om uit te groeien tot sterke vrouwen die hun eigen beslissingen nemen. Met uw nalatenschap begint hun toekomst!

Nalaten via uw testament

Meer informatie

Ja, ik vraag de brochure over nalatenschap aan

nalaten

 

“Wij geloven in de kracht van onderwijs aan meisjes in ontwikkelingslanden en steunen via Plan International Nederland een dochter in India. Wij zien graag dat Plan dit werk kan blijven doen. Daarom legateren we in onze testamenten aan Plan International Nederland om zo ook andere meisjes en hun gemeenschap kansen te geven.”
M. Vullinghs en R. Huigen

Nalatenschap, hoe regelt u het?

U kunt Plan International Nederland op twee manieren opnemen in uw testament:

Erfstelling
Als u kiest voor een erfstelling, dan benoemt u Plan International Nederland tot (mede)erfgenaam voor uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat u wilt nalaten aan Plan International. Het is mogelijk om meerdere personen en/of goede doelen tot erfgenaam te benoemen.

Legaat
U kunt ook kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk nalaat aan Plan International Nederland. Uw nalatenschap kan groot of klein zijn. Een legaat kan bijvoorbeeld bestaan uit een huis, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Goed om te weten:

U kunt één of meerdere eigendommen nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten kunnen dan uw eigendommen blijven gebruiken tot een moment dat u gekozen heeft. Uw partner kan bijvoorbeeld in uw huis blijven wonen totdat hij of zij overlijdt. Zo steunt u Plan International Nederland via een nalatenschap en laat u ook uw dierbaren goed verzorgd achter.

Dit regelt u allemaal bij de notaris, die u precies kan uitleggen wat de mogelijkheden zijn van een nalatenschap.

Bespreek uw wensen met de notaris

Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. U kunt uw testament op laten maken bij de notaris, die u onder andere kan informeren over de mogelijkheden en kosten. U beslist zelf welk deel van de erfenis u nalaat. Als u besluit om Plan International Nederland op te nemen in uw testament, heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Stichting Plan International Nederland, gevestigd te Amsterdam
Postbus 75000, 1070 AA Amsterdam
Kamer van Koophandel Amsterdam: 41198890

Ook goed om te weten: als u nalaat aan Plan International Nederland gaat er geen cent naar de belasting. Erkende goede doelen als Plan International Nederland zijn namelijk volledig vrijgesteld van successierechten over inkomsten uit nalatenschappen. Dit betekent dat elke postume gift, uw nalatenschap aan Plan International, volledig wordt gebruikt om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen.

Nalaten aan Plan International Nederland kan ook zonder een uitgebreid gesprek bij de notaris. U kunt uw nalatenschap eenvoudig, op uw eigen moment én goedkoop online regelen. Wij werken daarvoor samen met NuNotariaat. U betaalt hier geen uurprijs maar een vast bedrag van € 225 inclusief de kosten van de notaris.

Nalatenschap via NuNotariaat

huisstijlhandboek storytelling

testimonial Nalaten

Ik maak mezelf sterk voor mijn idealen, met name voor meisjes, zo sta ik in het leven.

Natuurlijk ben ik mijn zoon niet vergeten in mijn testament en ik steun ook andere goede doelen. Maar het voelt prima dat ik dit heb gedaan. Ik streef idealen na en geloof dat er ontwikkeling komt als meisjes naar school kunnen gaan en het voortouw kunnen nemen.

 
 
 
 
 

Vraag de brochure aan!

Wij dromen van een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden door hen een kans te geven om naar school te gaan, voor zichzelf op te komen en door hen te beschermen. Ook u kunt zich inzetten voor deze meisjes. Zelfs wanneer u er niet meer bent.

Vraag de brochure aan
Gratis en vrijblijvend

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.