Een plek in uw hart en hopelijk ook in uw nalatenschap

Wij dromen van een beter leven voor kinderen wereldwijd door hen een kans te geven om naar school te gaan, voor zichzelf op te komen en door hen te beschermen. Wij richten ons daarbij vooral op meisjes, die wereldwijd worden achtergesteld en gediscrimineerd.

Ook u kunt zich inzetten voor deze meisjes. Zelfs wanneer u er niet meer bent kunt u iets voor hen nalaten. Met een nalatenschap kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door Plan International op te nemen in uw testament, kunt u uw idealen als erfenis laten voortleven. Zo draagt u bij aan onze projecten, waardoor meisjes de kans krijgen om uit te groeien tot sterke vrouwen die hun eigen beslissingen nemen. Met uw nalatenschap begint hun toekomst!

Wilt u meer weten over nalaten aan Plan International?

Vraag de brochure aan

Vraag hier de brochure aan

Mijn testament, daar is goed over nagedacht.

“Ik ben van de voorbereiding en als je dan ziet dat het goed uitpakt is dat mooi”. Maar goede voorbereiding doe je niet alleen voor jezelf, vertelt Bert:  “Regel je testament nu, want nu kun je met een lach dingen bespreken. Als je nabestaanden straks het telefoontje krijgen en alles moet binnen 48 uur geregeld worden, dan is de tijd om erover na te denken er niet.”

Kijkt u op tegen het opstellen van een testament? Uw nalatenschap regelen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze sponsors hebben Plan International opgenomen in hun testament of zijn dat van plan. Wat zijn hun ervaringen en overwegingen?

Nalatenschap: deze sponsors regelden het

Hoe regelt u het?

Steeds meer mensen willen zelf vorm geven aan hun nalatenschap en kiezen er daarom voor om een testament op te stellen. Bijvoorbeeld om na te laten aan een goed doel zoals Plan International. U kunt een testament met daarin een legaat of een erfstelling voor Plan International laten opmaken bij een notaris.

Erfstelling

Als u kiest voor een erfstelling, dan benoemt u Plan International tot (mede)erfgenaam voor uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat u wilt nalaten aan Plan International. Het is mogelijk om meerdere personen en/of goede doelen tot erfgenaam te benoemen.

Legaat

U kunt ook kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk nalaat aan Plan International. Uw nalatenschap kan groot of klein zijn. Een legaat kan bijvoorbeeld bestaan uit een huis, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Heeft u vragen over nalaten aan Plan International?

De meest gestelde vragen

Vragen over nalaten

Bespreek uw wensen met de notaris

Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. U kunt uw testament op laten maken bij de notaris, die u onder andere kan informeren over de mogelijkheden en kosten. U beslist zelf welk deel van de erfenis u nalaat. Als u besluit om Plan International op te nemen in uw testament, heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Stichting Plan International Nederland, gevestigd te Amsterdam
Postbus 75000, 1070 AA Amsterdam
Kamer van Koophandel Amsterdam: 41198890

Ook goed om te weten: als u nalaat aan Plan International gaat er geen cent naar de belasting. Erkende goede doelen als Plan International zijn namelijk volledig vrijgesteld van successierechten over inkomsten uit nalatenschappen. Dit betekent dat elke postume gift, uw nalatenschap aan Plan International, volledig wordt gebruikt om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen.

Uw nalatenschap online regelen

Nalaten aan Plan International kan ook zonder een uitgebreid gesprek bij de notaris. U kunt uw nalatenschap eenvoudig, op uw eigen moment én goedkoop online regelen. Wij werken daarvoor samen met NuNotariaat. U betaalt hier geen uurprijs maar een vast bedrag van € 299,- inclusief de kosten van de notaris.

huisstijlhandboek storytelling

testimonial Nalaten

Ik maak mezelf sterk voor mijn idealen, met name voor meisjes, zo sta ik in het leven.

Natuurlijk ben ik mijn zoon niet vergeten in mijn testament en ik steun ook andere goede doelen. Maar het voelt prima dat ik dit heb gedaan. Ik streef idealen na en geloof dat er ontwikkeling komt als meisjes naar school kunnen gaan en het voortouw kunnen nemen.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over nalaten aan Plan International? We bespreken uw wensen en ideeën graag persoonlijk met u. Neem gerust contact op met onze adviseur voor een vrijblijvend gesprek over nalatenschap of vraag de brochure ’Nalaten aan Plan International’ aan.

meisje Nepal loopt gevaar kindhuwelijk

Vraag de gratis brochure aan

In onze brochure hebben wij alles over nalaten aan Plan International overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Vraag de brochure aan
Armand van Stralendorff

Persoonlijk advies over nalaten

Voor een persoonlijk advies staat onze adviseur Armand van Stralendorff voor u klaar.

E-mail: armand.van.stralendorff@planinternational.nl
Telefoonnummer: 020 – 549 55 20

Neem contact op

Bijeenkomsten

Wij organiseren regelmatig gratis en vrijblijvende bijeenkomsten over het werk van Plan International. Tijdens deze ontmoeting is er aandacht voor het opstellen van een testament. Heeft u interesse om een (online) bijeenkomst bij te wonen? U kunt uw interesse doorgeven via een e-mail met uw naam en adres aan armand.van.stralendorff@planinternational.nl.

testimonial Nalaten

Heeft u Plan opgenomen in uw testament?

We horen het graag, zodat we u op gepaste wijze kunnen bedanken voor uw toekomstige nalatenschap en u op de hoogte kunnen houden.

Neem contact op

Ik wil dat mijn nalatenschap gebruikt wordt om kinderen onderwijs te laten volgen. Ik ben zelf vaak afgereisd naar Indonesië en heb met eigen ogen kunnen zien hoe de situatie in de afgelopen 40 jaar verbeterd is. Niet alleen voor de kinderen zelf, maar voor de hele gemeenschap.

Van de meeste goede voornemens komt niet zoveel terecht en dat iemand zijn goede voornemen meer dan veertig jaar volhoudt is al helemaal uniek. Evert Levinson (96) deed dat wel. Op nieuwjaarsdag 1981 werd hij sponsor van Plan International en dat is hij altijd gebleven. Hij heeft er zelfs voor gekozen Plan International op te nemen in zijn testament.

Lees hoe Evert Levinson met eigen ogen zag hoe belangrijk onderwijs is. 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.