Vragen over een nalatenschap aan Plan

Terug naar algemene Veelgestelde vragen

Als u Plan erfgenaam maakt, eventueel naast familie, vrienden, dan geeft u Plan recht op een door u vastgelegd deel van uw nalatenschap. U kunt Plan natuurlijk ook benoemen als enige erfgenaam.
Een testament wordt altijd door een notaris opgesteld.
De belastingdienst erkent Plan International Nederland als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Bij een nalatenschap aan Plan bent u vrijgesteld van successierecht. Het volledige bedrag komt ten goede aan kinderen in ontwikkelingslanden.
In uw testament kunt u een persoonlijke voorkeur voor een land of een bepaald thema van Plan vastleggen. Plan zorgt dan, als dat gewenst is, dat uw nabestaanden op de hoogte blijven van het gebruik van uw Plan-nalatenschap. Steunt u een specifiek project, dan zijn de nabestaanden welkom om het project te bezoeken.

Voor persoonlijk advies neem contact op met Armand van Stralendorff via telefoonnummer 020 – 549 55 74 of mail naar armand.van.stralendorff@planinternational.nl.

Als u zelf wilt bepalen wat er met uw bezittingen gebeurt en ook een goed doel wilt begunstigen, dan legt u dit vast in een testament. Maakt u geen testament, dan gelden na uw overlijden de wettelijke regels voor de verdeling. Voor het opstellen van een testament (of wijziging van een bestaand testament) maakt u een afspraak bij een notaris.

Door de jaren heen heeft u uw idealen vormgegeven door Plan International te steunen via uw sponsorkind(eren) of door een van onze projecten te steunen. Het is heel waardevol om dit voort te zetten, ook als u er niet meer bent. Want ook dan hebben kinderen uw steun hard nodig. Vooral meisjes. Via Plan geeft u kinderen de kans om gezond op te groeien en zich te ontwikkelen.

Dat adviseren wij u zeker. U kunt zelf het beste uitleggen welke band u heeft met een goed doel, waarom u kwetsbare kinderen wereldwijd via Plan International wilt begunstigen en wat uw wensen precies zijn.

Wat u nalaat aan Plan International komt ten goede aan onze programma’s voor alle kinderen. Het is niet mogelijk om wat u nalaat aan Plan International alleen aan uw sponsorkind ten goede te laten komen. Wilt u uw sponsorschap als onderdeel van uw nalatenschap door laten lopen tot de achttiende verjaardag van het kind? Neem dan contact op met een van onze relatiemanagers.

Plan International werkt aan structurele verbetering van de leefomstandigheden
van gemeenschappen met doorlopende programma’s zoals kindsponsoring, maar ook speciale projecten. Uw nalatenschap wordt gebruikt om de kinderen naar school te laten gaan. Door meisjes te beschermen werken we aan gelijke kansen voor iedereen. Bovendien investeren we in schoon water en hygiëne voor de hele gemeenschap, want gezonde mensen kunnen de armoede doorbreken. Bij een ramp biedt Plan International noodhulp, indien nodig met extra bescherming voor de meest kwetsbare meisjes.

Ja, een testament is altijd weer aan te passen. Uiteindelijk geldt, na de dood, het laatste testament.

Dat is geheel aan u, er is geen maximum.

Onze adviseur Armand van Stralendorff helpt u graag verder als u vragen heeft over nalaten aan Plan International. Een gesprek over uw vragen of wensen is geheel vrijblijvend. Wilt u een afspraak maken of telefonisch advies? Bel 020 549 5574 of stuur uw e-mail naar:
armand.van.stralendorff@planinternational.nl.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.