• Wereldmeisjesdag Campagne

  Wereldmeisjesdag

  Na een succesvolle lobby van Plan, riep de VN in 2012 11 oktober uit tot Wereldmeisjesdag. Jaarlijks staat Plan op Wereldmeisjesdag wereldwijd op de barricades voor de rechten van meisjes, met bijzondere evenementen en acties.

  Lees meer
 • Campagne

  Nieuwe campagne Plan International: Stop de klok

  Plan International start met een nieuwe campagne: Stop de klok. Hiermee vragen we aandacht voor de stille ramp die in de schaduw van de coronapandemie plaatsvindt. Miljoenen meisjes wereldwijd zijn in gevaar als gevolg van de lockdowns, dichte scholen en toegenomen armoede.

  Lees meer
 • Internationale Vrouwendag Campagne

  Internationale Vrouwendag 2021: invloed met impact

  Internationale Vrouwendag, een dag die in het teken staat van de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Het is een dag waarop vrouwen opkomen voor hun rechten. De vrouwen van morgen laten van zich horen op Internationale Vrouwendag!

  Lees meer
 • stop meisjesbesnijdenis Campagne

  Stop meisjesbesnijdenis!

  Een meisje dat is besneden, is verminkt voor het leven. Meisjesbesnijdenissen zijn gruwelijk en er is geen medische reden voor. Toch lopen ieder jaar ruim 4 miljoen meisjes het risico om – zonder dat ze ermee instemmen - besneden te worden. Dat moet stoppen! Elk meisje moet de baas zijn over haar eigen lichaam.

  Lees meer
 • Kim Feenstra tegen meisjesbesnijdenis Campagne

  Sluit je ogen niet voor meisjesbesnijdenis!

  Meisjesbesnijdenis is gruwelijk. En we vinden het te gruwelijk om aan iedereen te laten zien. Maar we willen wel duidelijk maken dat het om een verschrikkelijke verminking gaat en dat dit moet stoppen. Want…

  Lees meer
 • meisjes in ethiopië dragen water Campagne

  Schaatsen voor Water stopt

  Plan International heeft besloten om na achttien edities te stoppen met de basisscholenactie Schaatsen voor Water. Hoewel leerlingen weer elk jaar vol enthousiasme de schaatsen aantrokken voor hun leeftijdgenoten aan de andere kant van…

  Lees meer
 • youth advocate Faridah uit Uganda Campagne

  Zeg NEE tegen seksuele uitbuiting van meisjes in Uganda!

  Maar liefst één op de tien meisjes in Uganda krijgt te maken met seksuele uitbuiting op het werk. Vooral meisjes die in bars, restaurants en hotels werken, worden vaak gedwongen om seks te…

  Lees meer
 • Meisje op Wereldmeisjesdag tijdens take-over Campagne

  Betaal de Nederlandse vrouw wat ze verdient!

  Er moet vandaag nog een einde komen aan de loonkloof in Nederland. Met dát idee zijn wij, de Girls Rights Watch, begonnen aan deze actie. Samen met jou kunnen wij deze kloof namelijk dichten!

  Lees meer
 • Campagne

  Don’t Look Away: in actie tegen kindersekstoerisme

  Wie droomt er niet van een vakantie in een zonnig oord? Helaas hebben sommige bestemmingen ook een schaduwkant. Er is sprake van kindersekstoerisme. Heb je het vermoeden dat een kind seksueel wordt uitgebuit, kijk dan niet weg!

  Lees meer
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.