Een kindhuwelijk heeft levenslange gevolgen

Vaak is er binnen een kindhuwelijk sprake van geweld en worden meisjes meestal vroeg zwanger terwijl hun lichaam hier nog helemaal niet klaar voor is. Ook naar school gaan kunnen meisjes wel vergeten. Plan International strijdt tegen kindhuwelijken. We geven voorlichting over de gevaren van kindhuwelijken en de rechten van meisjes. Daarnaast zorgen we ervoor dat meisjes op school kunnen blijven. Door kindsponsor te worden kan jij daarbij helpen.

Help ons met de strijd tegen kindhuwelijken.

Sponsor een meisje

Ja, ik sponsor een meisje

Waarom kindhuwelijken nog steeds bestaan

#1 Armoede

Armoede ligt vaak ten grondslag aan een kindhuwelijk. Er is dan tenslotte één mond minder te voeden en de bruidsschat die ouders betalen om hun dochter uit te huwelijken is lager als ze jonger is.

#2 Discriminatie

Kindhuwelijken komen bijna altijd voort uit stereotype ideeën over de rol van vrouwen, zoals de gedachte dat meisjes alleen bestemd zijn om te trouwen, kinderen te baren en het huishouden te doen.

#3 Cultuur en traditie

Ook is het huwelijk in veel culturen voor ouders een goede manier om een toekomst voor hun dochter te regelen. Ze denken dat het haar beschermt tegen geweld en op deze manier kunnen ze de schande van seks of een zwangerschap voor het huwelijk voorkomen.

De 20-jarige Benilda is een voormalig sponsorkind. Ze werd bijna uitgehuwelijkt, maar kon mede dankzij de steun van Plan International haar huwelijk uitstellen. Benilda heeft haar school nu afgerond en solliciteert naar een opleiding bij de politie.

Mijn oma wilde me uithuwelijken aan een man uit het dorp. Gelukkig hoorde ze tijdens een bijeenkomst van Plan International over de gevaren van een kindhuwelijk.

Sponsor een meisje als Benilda

Sponsor een meisje en help kindhuwelijken voorkomen

Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (ECHO) Ethiopië

Verbeter de toekomstkansen van een meisje en haar community

Als je een kind sponsort, besteedt Plan International je bijdrage aan programma’s in de community van je sponsorkind. Zo draag je bij aan een beter leven voor alle kinderen en hun families in de community. Zo geven we bijvoorbeeld meisjes, jongens, ouders, dorpshoofden en leraren in de community’s voorlichting over de gevaren van kindhuwelijken en het respecteren van de rechten van meisjes.

Sponsor een meisje en haar community
Onderwijs voor meisjes in Mozambique

Draag bij aan beter onderwijs

Daarnaast zorgen we voor verbetering van het onderwijs en zorgen we dat meer meisjes naar school kunnen gaan. Door hun families te voorzien van een inkomen, nemen we een van de belangrijkste oorzaken van uithuwelijking weg.

Draag bij een beter onderwijs, sponsor een meisje

Met jouw steun kan Plan International lobbyen voor betere wetgeving tegen kindhuwelijken

Plan International lobbyt in haar programmalanden voor betere wetgeving tegen kindhuwelijken en de handhaving ervan. Want hoewel veel landen kindhuwelijken bij wet verboden hebben, worden deze wetten lang niet altijd nageleefd.

Help kindhuwelijken voorkomen, sponsor een meisje

Help bij onze strijd tegen kindhuwelijken.

Word kindsponsor

Ja, ik sponsor een meisje
 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.