Samenwerking met overheid en stichtingen

Met behulp van subsidies kan Plan International samen met partners in Nederland en in de programmalanden werken aan de oorzaken van armoede en ongelijkheid. Hierbij ligt de nadruk op gelijke rechten en kansen voor meisjes en jongens. Zo creëren we een nog grotere impact in de community’s waar Plan International werkt.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Plan International werkt nauw samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken op diverse thema’s. Dit zijn onder andere: jongerenwerkgelegenheid, gendergelijkheid, seksuele gezondheid en rechten voor jongeren, WASH (water, sanitatie en hygiëne), bescherming tegen geweld en het uitbannen van schadelijke praktijken zoals kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis. Hierbij werkt Plan International samen met verschillende afdelingen binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook werkt Plan International direct samen met een aantal Nederlandse ambassades.

 • She Leads youth activism Ministerie van Buitenlandse Zaken

  She Leads: meisjes en jonge vrouwen nemen het voortouw

  Meisjes en jonge vrouwen moeten voor zichzelf kunnen spreken en beslissen. Ze hebben een stem, maar die wordt niet altijd gehoord. She Leads is daarom een programma voor en door meisjes en jonge vrouwen.

  Lees meer
 • Healthy Village Ethiopië WASH Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Het Healthy Village-programma in Ethiopië

  Plan International en de Max Foundation zijn samen het Healthy Village-programma gestart in Ethiopië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft via de ambassade in Ethiopië een bedrag van € 12,9 miljoen toegekend aan dit…

  Lees meer
 • Kinderen in een klaslokaal. Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Bescherming en training van jongeren in China

  In China werkt Plan International met de Nederlandse ambassade samen aan twee projecten. In het project Ready for the Future integreren we loopbaanbegeleiding en vaardigheidstraining in zes middelbare scholen. Hierdoor worden meisjes en jongens…

  Lees meer
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Addressing Root Causes

  In Ethiopië werkt Plan International samen met noodhulp- en wederopbouworganisatie ZOA, International Medical Corps UK, Norwegian Refugee Council en lokale overheden om jonge vluchtelingen uit Somalië en Eritrea kansen te bieden op een betere…

  Lees meer
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

  WASH SDG Consortium

  Het WASH SDG Consortium is opgericht in 2017 en bestaat uit SNV, WASH Alliance International* (WAI) en Plan International. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het consortium een bedrag van € 59 miljoen toegekend.

  Lees meer
 • Uganda Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Girls Advocacy Alliance (GAA)

  In de Girls Advocacy Alliantie werkt Plan samen met Terres des Hommes en Defence for Children – ECPAT aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen in de samenleving. Het programma wordt uitgevoerd in tien landen: Ethiopië, Sierra Leone, Liberia, Ghana, Kenia, Uganda, India, Bangladesh, Nepal en de Filipijnen.

  Lees meer
 • Uganda schoolmeisjes Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Yes I Do Alliantie

  Samen met Amref Flying Doctors, CHOICE for Youth and Sexuality, KIT Royal Tropical Institute en Rutgers strijdt Plan in deze alliantie tegen kindhuwelijken, tienerzwangerschappen en seksueel geweld tegen meisjes en jonge vrouwen. De alliantie is actief in zeven landen: Indonesië, Pakistan, Mozambique, Malawi, Zambia, Kenia en Ethiopië.

  Lees meer
 • Down to Zero Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Down to Zero alliantie

  In de Down to Zero Alliantie is Plan een van de deelnemende organisaties, naast Terre des Hommes (penvoerder), Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO. Deze alliantie heeft als doel om de commerciële exploitatie van kinderen uit te bannen in elf landen: India, Bangladesh, Indonesië, Filipijnen, Thailand, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Bolivia, Colombia, Nicaragua en Peru.

  Lees meer
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.