Sponsor een kind en maak het verschil

Eudel (8) uit Zimbabwe houdt van spelen met haar vriendinnen en naar school gaan. Dat laatste was niet altijd mogelijk. Het leven op het platteland in Afrika kan zwaar zijn. Gelukkig is er veel veranderd sinds ze sponsorkind is en Plan International projecten uitvoert in haar dorp.

Dankzij de steun van duizenden mensen die een kind sponsoren helpt Plan International wereldwijd de community’s van 1,2 miljoen sponsorkinderen als Eudel. In deze video vertelt ze over de veranderingen, haar toekomst en haar droom om haar sponsor ooit te ontmoeten

Lachend sponsorkind meisje

Geef meisjes als Eudel de kansen die ze verdienen

Sponsor een kind

Hoe werkt kindsponsoring?

Als je een kind sponsort, besteedt Plan International je bijdrage aan programma’s in de community van je sponsorkind. Zo draag je niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één sponsorkind, maar aan een beter leven voor alle kinderen en hun families in de community. Met de keuze om een meisje te sponsoren maak je duidelijk dat je het extra belangrijk vindt dat meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens.

Plan International zorgt voor bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Daarnaast besteden we bij al onze projecten aandacht aan bewustwording en gelijke rechten en kansen. Via je sponsorkind blijf je op de hoogte van wat er met je bijdragen gebeurt en kun je zien wat de impact is op het leven van een kind.

sponsorkind kind sponsoren

Een kind financieel steunen = een hele community steunen

Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één kind, maar voor álle kinderen in zijn of haar omgeving. Als je een kind sponsort, gaat jouw bijdrage onder meer naar:

 • Psychische begeleiding van jonge meisjes die een kindhuwelijk ontvluchtten, zij krijgen de kans om een opleiding te volgen of een vak te leren
 • Bewustwordingscampagnes over gelijke rechten voor meisjes en jongens
 • Medische begeleiding van zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
 • Het zorgen voor een veilige leeromgeving en voldoende lesmateriaal
 • Het verbeteren van geboorteregistratiesystemen, zodat meer kinderen officieel geregistreerd worden en een geboortebewijs krijgen.
sponsorkind kind sponsoren

Dit krijg je terug

Met jouw bijdrage geeft Plan International meisjes en jongens, hun familie en de community waarin zij wonen, bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Hierbij is er altijd veel aandacht voor gelijke rechten en kansen. Kortom: je draagt bij aan een betere toekomst als je een kind sponsort. Jij krijgt als kindsponsor het volgende:

 • Welkomstmap

  Een welkomstmap met foto’s van je sponsorkind en achtergrondinformatie.

 • Resultaten

  Een jaarlijkse update over en foto’s van je eigen sponsorkind. Daarnaast krijg je informatie over de bereikte projectresultaten in de community.

 • Girls first magazine

  Drie keer per jaar krijgt iedereen die een kind sponsort het Girls first magazine en maandelijks de e-mailnieuwsbrief over projecten, acties en resultaten.

kind sponsoren sponsor een kind

Ja, ik wil kinderen een kans geven!

Steun het werk van Plan International

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.