Sponsor een kind

Kinderen houden van spelen en willen naar school kunnen. Maar voor veel kinderen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten is dat lastig. Gelukkig is er veel veranderd voor de sponsorkinderen die deelnemen aan de projecten van Plan International.

Dankzij de steun van duizenden sponsors die een kind sponsoren helpt Plan International wereldwijd de community’s van 1,3 miljoen sponsorkinderen. In deze video vertellen de kinderen zelf over de veranderingen, het contact met hun sponsors en hun wens voor andere kinderen die nog geen sponsorkind zijn. Help mee en sponsor een kind!

sponsorkind

Geef kinderen de kansen die ze verdienen

Sponsor een kind

Hoe werkt kindsponsoring?

Als je een kind sponsort, besteedt Plan International je bijdrage aan programma’s in de community van je sponsorkind. Zo draag je als sponsor niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één sponsorkind, maar aan een beter leven voor alle kinderen en hun families in de community. Met de keuze om een meisje te sponsoren maak je als sponsor duidelijk dat je het extra belangrijk vindt dat meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens.

Plan International zorgt voor bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs voor kinderen en jongeren. Daarnaast besteden we bij al onze projecten aandacht aan bewustwording en gelijke rechten en kansen voor kinderen. Via je sponsorkind blijf je op de hoogte van wat er met je bijdragen gebeurt in het land van je sponsorkind en kun je als sponsor zien wat de impact is op het leven van een kind.

kind sponsoren

Sponsorkindverhalen

 • Sponsorkindverhalen

  “Ze zag het als een kans voor mij op een beter leven”

  Basisschooldocent Evelyn (34) komt uit een arm gezin uit Uganda. Doordat haar familie in armoede leefde, liep ze een groot risico om in een kindhuwelijk te belanden. Maar toen ze 9 jaar was, maakte…

  Lees meer

  Lees meer
 • Sponsorkindverhalen

  Raziya uit Bangladesh deelt zelfgemaakte mondkapjes uit

  Het coronavirus houdt inmiddels al maanden de wereld in zijn greep. Als bescherming tegen het virus is het op veel plekken inmiddels verplicht om een mondkapje te dragen. Maar wat als je uit een…

  Lees meer

  Lees meer
 • Sponsorkindverhalen

  Voormalig sponsorkind Cássia vecht tegen ongelijkheid

  In Brazilië worden veel meisjes nog beperkt in hun mogelijkheden door vooroordelen. Vooral op het platteland houden mensen nog vast aan traditionele rolverdelingen voor man en vrouw. Maar Cássia (18), voormalig sponsorkind van Plan…

  Lees meer

  Lees meer

Een kind financieel steunen = een hele community steunen

Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één kind, maar voor álle kinderen in zijn of haar omgeving. Sponsor een kind, dan gaat jouw bijdrage onder meer naar:

 • Psychische begeleiding van jonge meisjes die een kindhuwelijk ontvluchtten, zij krijgen de kans om een opleiding te volgen of een vak te leren
 • Bewustwordingscampagnes over gelijke rechten voor meisjes en jongens
 • Medische begeleiding van zwangere vrouwen, van baby’s en van jonge kinderen
 • Het zorgen voor een veilige leeromgeving en voldoende lesmateriaal voor kinderen
 • Het verbeteren van geboorteregistratiesystemen, zodat meer kinderen officieel geregistreerd worden en een geboortebewijs krijgen.

*Plan International is onder andere werkzaam in Bangladesh, Filipijnen, India, Egypte, Guinee-Bissau, Kenia, Malawi, Mozambique, Tanzania en Zambia.

Schrijven met je sponsorkind

Dit krijg je als sponsor terug

Met jouw bijdrage als sponsor biedt Plan International kinderen, hun familie en de community waarin zij wonen, bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Hierbij is er altijd veel aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes en jongens. Kortom: je draagt als sponsor bij aan een betere toekomst als je een kind sponsort. Jij krijgt als kindsponsor het volgende:

 • Welkomstmap

  Een welkomstmap met foto’s van je sponsorkind en achtergrondinformatie.

 • Resultaten

  Een jaarlijkse update over en foto’s van je eigen sponsorkind. Daarnaast krijg je als sponsor informatie over de bereikte projectresultaten in de community.

 • Girls first magazine

  Iedereen die een kind sponsort ontvangt drie keer per jaar het Girls first magazine en maandelijks de e-mailnieuwsbrief over projecten, acties en resultaten.

Ja, ik wil kinderen een kans geven!

Steun het werk van Plan International

Sponsor een kind
Fiscaal nummer: 3414024
Het RSIN nummer van Plan International Nederland is 003414024
 
 
 
 
 

Kindsponsor brochure

Ergens in de wereld is er een meisje dat jouw bescherming hard nodig heeft. Vraag gratis de kindsponsor brochure aan.

Brochure aanvragen >

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.