Beleid rondom bescherming van kinderen

Plan International werkt aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden. Plan International zet zich daarom wereldwijd in voor de naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Bij Plan International gaat de bescherming van kinderen en jongeren boven alles. Wij zullen er alles aan doen om wangedrag te voorkomen, te signaleren en te bestraffen. Het welzijn van eventuele slachtoffers moet daarbij altijd voorop staan. Plan Nederland heeft als onderdeel van Plan International diverse gedragscodes en een zerotolerancebeleid ten aanzien van (seksueel) wangedrag.

De Gedragscode Kindbescherming (Global Policy on Safeguarding Children and Young People) is er om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden van misbruik, mishandeling of ongeoorloofd gedrag. Deze gedragscode geldt voor iedereen die met Plan International te maken heeft zoals personeel, leveranciers, sponsors, donateurs, vrijwilligers, pers en de leden van de Raad van Toezicht en de Raad van Advies. Het reglement geldt in alle landen waar Plan werkt.

Ook heeft Plan een Intimidatie-, Pest- en Discriminatiebeleid, dat betrekking heeft op seksuele intimidatie en misbruik op de werkvloer. In alle 73 landen waar Plan werkt is een specifiek persoon belast met de naleving van het beleid van Plan. Ons Sanctiebeleid zorgt voor adequaat optreden wanneer er een schending van deze regels en procedures heeft plaatsgevonden. Klachten kunnen op verschillende manieren en op verschillende niveaus worden gemeld, onder andere via een Klokkenluidersregeling en de anonieme externe hulplijn Safecall via + 44 191 516 7749 of plan@safecall.co.uk.

Bekijk hier ons internationale beleid en jaarlijkse Safeguarding Children and Young People rapportages.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.