Maak het verschil in het leven van een kind

Ieder kind verdient gelijke kansen. Maar in veel landen in de wereld krijgen kinderen die kansen niet. Dankzij de steun van duizenden sponsors helpt Plan International wereldwijd de community’s van 1,3 miljoen sponsorkinderen. Ook jij kunt vandaag nog beginnen met het ondersteunen van een kind, zo geef je haar of hem een kans op een betere toekomst!

Waarom een kind sponsoren zo bijzonder is…

Als je een kind sponsort, ben je als sponsor betrokken zijn bij het leven van je sponsorkind. Je kunt via je sponsorkind volgen wat er met je maandelijkse bijdrage gebeurt. Je ziet wat er gebeurt in de community van je kind en hoe zij of hij met jouw hulp de kans krijgt om dromen waar te maken. Zo gaat jouw steun aan Plan International echt leven.

Geef kinderen de kansen die ze verdienen

Sponsor een kind

Hoe werkt kindsponsoring?

Een kind sponsoren = een hele community steunen

Als je een kind sponsort, besteedt Plan International je bijdrage aan programma’s in de community van je sponsorkind. Zo draag je als sponsor niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één sponsorkind, maar aan een beter leven voor alle kinderen en hun families in de community.

Plan International zorgt voor bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs voor kinderen en jongeren. Daarnaast besteden we bij al onze projecten aandacht aan bewustwording en gelijke rechten en kansen voor kinderen. Via je sponsorkind blijf je op de hoogte van wat er met je bijdragen gebeurt in het land van je sponsorkind en kun je als sponsor zien wat de impact is op het leven van een kind.

Gezondheid Onderwijs Water Bescherming Community

kind sponsoren sponsor een kind

Dit krijg je als sponsor terug

Met jouw bijdrage als sponsor biedt Plan International kinderen, hun familie en de community waarin zij wonen, bescherming, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Hierbij is er altijd veel aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes en jongens. Kortom: je draagt als sponsor bij aan een betere toekomst als je een kind sponsort. Jij krijgt als kindsponsor het volgende:

 • Welkomstmap

  Een welkomstmap met foto’s van je sponsorkind en achtergrondinformatie.

 • Resultaten

  Een jaarlijkse update over en foto’s van je eigen sponsorkind. Daarnaast krijg je als sponsor informatie over de bereikte projectresultaten in de community.

 • Girls first magazine

  Iedereen die een kind sponsort ontvangt drie keer per jaar het Girls first magazine en maandelijks de e-mailnieuwsbrief over projecten, acties en resultaten.

sponsor steun meisjes

Zo veranderde het leven van deze sponsorkinderen

 • Sponsorkindverhalen

  “Ze zag het als een kans voor mij op een beter leven”

  Basisschooldocent Evelyn (34) komt uit een arm gezin uit Uganda. Doordat haar familie in armoede leefde, liep ze een groot risico om in een kindhuwelijk te belanden. Maar toen ze 9 jaar was, maakte…

  Lees meer

  Lees meer
 • Sponsorkindverhalen

  Raziya uit Bangladesh deelt zelfgemaakte mondkapjes uit

  Het coronavirus houdt inmiddels al maanden de wereld in zijn greep. Als bescherming tegen het virus is het op veel plekken inmiddels verplicht om een mondkapje te dragen. Maar wat als je uit een…

  Lees meer

  Lees meer
 • Sponsorkindverhalen

  Voormalig sponsorkind Cássia vecht tegen ongelijkheid

  In Brazilië worden veel meisjes nog beperkt in hun mogelijkheden door vooroordelen. Vooral op het platteland houden mensen nog vast aan traditionele rolverdelingen voor man en vrouw. Maar Cássia (18), voormalig sponsorkind van Plan…

  Lees meer

  Lees meer

Een kind financieel steunen = een hele community steunen

Een school bouw je bijvoorbeeld niet voor één kind, maar voor álle kinderen in zijn of haar omgeving. Sponsor een kind, dan gaat jouw bijdrage onder meer naar:

 • Psychische begeleiding van jonge meisjes die een kindhuwelijk ontvluchtten, zij krijgen de kans om een opleiding te volgen of een vak te leren
 • Bewustwordingscampagnes over gelijke rechten voor meisjes en jongens
 • Medische begeleiding van zwangere vrouwen, van baby’s en van jonge kinderen
 • Het zorgen voor een veilige leeromgeving en voldoende lesmateriaal voor kinderen
 • Het verbeteren van geboorteregistratiesystemen, zodat meer kinderen officieel geregistreerd worden en een geboortebewijs krijgen.

*Plan International is onder andere werkzaam in Bangladesh, Filipijnen, India, Egypte, Guinee-Bissau, Kenia, Malawi, Mozambique, Tanzania en Zambia.

Maak een verschil in het leven van een kind

Ja, ik wil kinderen een kans geven!

Sponsor een kind
sponsorkind

In deze video vertellen de kinderen zelf over de veranderingen, het contact met hun sponsors en hun wens voor andere kinderen die nog geen sponsorkind zijn.

Fiscaal nummer: 3414024
Het RSIN nummer van Plan International Nederland is 003414024
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.