TUI Care Foundation

TUI Care Foundation is opgericht door TUI, wereldwijd marktleider in de toerisme sector. TUI Care Foundation is gevestigd in het hart van Europa, Nederland.

TUI Care Foundation

Samenwerkingen en projecten ondersteunen die betere mogelijkheden bieden voor jongeren en bijdragen aan de ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Dat is waar het bij TUI Care Foundation om draait. De corporate foundation richt zich op de positieve effecten van het toerisme en bouwt zo aan blijvende vooruitgang.

Zij doen dat door vakantiegangers te ‘matchen’ met projecten op vakantiebestemmingen. Door vakantiegangers kennis te laten maken met lokale projecten, geeft TUI Care Foundation het onderwijs, het welzijn van kinderen en jongeren, de bescherming van natuur en milieu en de lokale economie en werkgelegenheid een boost. Zo vergroten zij de positieve impact van de toerisme sector voor mensen en bestemmingen wereldwijd.

Samen jeugdwerkloosheid aanpakken

Jeugdwerkloosheid is hoog in de Dominicaanse Republiek en Thailand, waardoor met name meisjes kwetsbaar zijn voor (seksuele) uitbuiting. Daar staat tegenover dat in deze landen veel hotels en resorts juist op zoek zijn naar geschoolde en gemotiveerde werknemers.

Als antwoord hebben Plan International en TUI Care Foundation, in samenwerking met verschillende partners, de TUI Academy opgericht. Hiermee krijgen kwetsbare jongeren, met name jonge vrouwen, de mogelijkheid een carrière in het toerisme op te bouwen. Naast een vakopleiding worden jongeren gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling, financiële basiskennis en krijgen zij seksuele voorlichting.

Tui academy

Doel

Het doel van de TUI Academy is het bevorderen van de sociale, economische en persoonlijke empowerment van adolescenten en jongeren met een risico op commerciële seksuele uitbuiting. Door de beroepsvaardigheden van de jongeren te ontwikkelen; hun kennis over commerciële seksuele uitbuiting, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en gender te verbeteren; en door hen toegang te geven tot fatsoenlijk werk in de toerisme sector.

TUI Academy in de Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek is jongerenwerkloosheid een groot probleem. Het risico op de seksuele uitbuiting van kansarme jongeren is mede daarom groot. Plan International heeft daarom samen met partners de TUI Academy opgezet.

Meer over TUI Academy in de Dominicaanse Republiek

TUI Academy in Thailand

In Thailand is de werkloosheid onder jongeren hoog. Hierdoor is de kans op (seksuele) uitbuiting groot. Met name meisjes en jonge vrouwen bevinden zich snel in een kwetsbare positie. Tegelijkertijd is er veel vraag naar gemotiveerd personeel in de groeiende toerisme industrie. Om dit gat te dichten en jongeren weerbaarder te maken heeft Plan International met partners de TUI Academy opgezet.

Meer over TUI Academy in Thailand

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.