TUI Care Foundation

TUI Care Foundation is opgericht door TUI, wereldwijd marktleider in de toerisme sector. TUI Care Foundation is gevestigd in het hart van Europa, Nederland.

Samen jeugdwerkloosheid aanpakken op de Dominicaanse Republiek

Voor velen is de Dominicaanse Republiek, met haar hagelwitte stranden en heerlijke klimaat, de ideale Caribische vakantiebestemming. Echter, het eiland kent ook een heel andere kant. Vele Dominicanen leven in armoede. De jeugdwerkloosheid is hoog, waardoor met name meisjes kwetsbaar zijn voor (seksuele) uitbuiting. Daar staat tegenover dat veel hotels en resorts juist op zoek zijn naar geschoolde en gemotiveerde werknemers.

Als antwoord hebben Plan Nederland en TUI Care Foundation, in samenwerking met Blue Diamond Resorts, de TUI Academy op de Dominicaanse Republiek opgericht. Hiermee krijgen kwetsbare jongeren, met name jonge vrouwen, de mogelijkheid een carrière in het toerisme op te bouwen. Naast een vakopleiding worden jongeren gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling, financiële basiskennis en krijgen zij seksuele voorlichting. Op deze manier ontwikkelen de jongeren zicht tot sterke, zelfbewuste persoonlijkheden en tot waardevolle potentiële medewerkers voor de resorts. Hiermee helpt dit project de jongeren zichzelf te beschermen tegen uitbuiting en zorgt ervoor dat ze bewuste keuzes kunnen maken over hun toekomst. Tegelijkertijd creëert het een nieuwe pool van gekwalificeerd en sterk gemotiveerd hotelpersoneel.

Tui academy

Doel

Het doel van de TUI Academy is het bevorderen van de sociale, economische en persoonlijke empowerment van adolescenten en jongeren met een risico op commerciële seksuele uitbuiting. Door de beroepsvaardigheden van de jongeren te ontwikkelen; hun kennis over commerciële seksuele uitbuiting, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en gender te verbeteren; en door hen toegang te geven tot fatsoenlijk werk in de toerisme sector. Het doel van het project is dat 150 jongeren in de leeftijd van 18-25 jaar die het risico lopen op commerciële seksuele uitbuiting – waarvan ten minste 70% vrouw – in 3 gemeenschappen in Punta Cana sociaal en economisch sterker zijn en zichzelf kunnen beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting en toegang hebben tot fatsoenlijk werk.

TUI Care Foundation

Samenwerkingen en projecten ondersteunen die betere mogelijkheden bieden voor jongeren en bijdragen aan de ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Dat is waar het bij TUI Care Foundation om draait. De corporate foundation richt zich op de positieve effecten van het toerisme en bouwt zo aan blijvende vooruitgang.
Zij doen dat door vakantiegangers te ‘matchen’ met projecten op vakantiebestemmingen. Door vakantiegangers kennis te laten maken met lokale projecten, geeft TUI Care Foundation het onderwijs, het welzijn van kinderen en jongeren, de bescherming van natuur en milieu en de lokale economie en werkgelegenheid een boost. Zo vergroten zij de positieve impact van de toerisme sector voor mensen en bestemmingen wereldwijd.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.