GSRD Foundation

De GSRD Foundation en Plan Nederland

De GSRD Foundation wil een positieve impact realiseren op het leven van mensen en gemeenschappen in de landen waar de producten van het Amsterdamse denimmerk G-Star RAW worden gemaakt. G-Star RAW vindt dat kennis en zakelijke kansen de weg bereiden naar economische onafhankelijkheid en de sleutel is voor ontwikkeling. De GSRD Foundation is met dezelfde basisgedachte in 2007 ontstaan. Sinds 2010 is de GSRD Foundation partner van Plan Nederland en steunt projecten die zich richten op beroepsonderwijs en ondernemerschap.

Economische onafhankelijkheid en baangarantie

De GSRD Foundation steunt sinds 2010 het project Saksham in India. Dit project biedt jongeren uit de sloppenwijken van New Delhi en Hyderabad beroepsonderwijs en een training in sociale vaardigheden. De jongeren, die zijn uitgesloten van overheidssteun, volgen een opleiding van drie maanden en lopen daarnaast stage. De opleidingen sluiten aan bij de behoeften van de lokale arbeidsmarkt en een baan na afloop van de training is gegarandeerd. Minstens de helft van de deelnemers zijn meisjes, die zo economische onafhankelijk worden. Voorlichting over het belang van ‘empowerment’ van meisjes maakt deel uit van het project.

Onontbeerlijke vaardigheden

Vietnamese jongeren uit de armste lagen van de bevolking volgen in het kader van het REACH-project een korte vakopleiding van drie maanden. Tegelijkertijd worden ze voorbereid op de arbeidsmarkt door vaardigheden te leren die voor een baan in het bedrijfsleven onontbeerlijk zijn, zoals werken in een team, marketing en klantgerichte communicatie. Het cursusaanbod is afgestemd op de vraag uit de Vietnamese arbeidsmarkt.

jongeren en werk vietnam

Lokale bedrijven uit verschillende sectoren zijn betrokken bij REACH. Zij geven praktijkgerichte lessen en bieden stageplaatsen aan de cursisten. De kans op een betaalde baan is daardoor heel groot. De meeste cursisten stromen na hun stage door naar vast werk. Ruim tachtig procent houdt de baan. Zo worden 160 van de in totaal 400 jongeren in Hue City en Hanoi met REACH begeleidt naar een betaalde baan als schoonheidsspecialist.

Wij zijn heel blij om samen met Plan jongeren in India en Vietnam te ondersteunen bij het ontwikkelen en inzetten van hun capaciteiten. Deze projecten passen perfect bij de doelstelling van de GSRD Foundation.

 

Links & Downloads

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.