AkzoNobel

AkzoNobel en Plan International Nederland zetten zich al 25 jaar samen in voor betere levensomstandigheden van kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. In deze samenwerking ligt de nadruk op Youth Economic Empowerment: kansarme jongeren krijgen via gerichte beroepsopleidingen toegang tot de arbeidsmarkt. AkzoNobel en Plan maakten meer dan 50 projecten mogelijk in 15 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.

Het Education Fund, opgericht samen met AkzoNobel, de wereldwijde marktleider in verf en coatings, zet zich in om de onderwijskwaliteit voor kinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een stichting die zich ook richt op de inzetbaarheid van jonge mensen op de arbeidsmarkt en op betere loopbaanperspectieven. Sarah Keur-O’Neill, Head of Partnerships bij AkzoNobel: ”AkzoNobel zet zich al jaren in voor de gemeenschappen waarin wij opereren. Samen met Plan International Nederland en ons gezamenlijke Education Fund helpen we jongeren aan een toekomst waarin ze een goede baan kunnen hebben, bijvoorbeeld in de verfindustrie. Ik ben er trots op dat wij al 25 jaar samenwerken en duizenden jongeren hebben getraind.”

Jongeren helpen aan een baan met toekomstperspectief

Op dit moment maakt AkzoNobel projecten mogelijk in China (Chengdu) en India (Delhi, Uttar Pradesh en Uttarakhand), waarbij kansarme jongeren, merendeel meisjes, een beroepsopleiding krijgen of leren hoe ze een eigen bedrijf moeten opzetten. Deze jongeren profiteren nog nauwelijks van de groeiende economieën. Ze hebben geen opleiding die aansluit op de arbeidsmarkt en missen de noodzakelijke professionele vaardigheden. Inmiddels hebben ruim 2.200 jongeren al van deze projecten kunnen profiteren. Zij hebben fatsoenlijk werk gevonden dat ze kansen biedt op zelfstandige economische groei en een onafhankelijke toekomst. Plan en AkzoNobel willen met deze projecten uiteindelijk zo’n 4.000 jongeren opleiden en hen zo een kans bieden op een baan.

Kansen voor meisjes in ICT en technologie

Hoewel de technologiesector in China zich razendsnel ontwikkelt, profiteren vooral meisjes op het platteland hier nog te weinig van. Hun omgeving is vaak conservatiever dan in stedelijk China en ze hebben minder middelen tot hun beschikking. AkzoNobel en Plan gaan hun krachten bundelen om 800 kinderen (65% meisjes en 35% jongens) tussen de 10 en de 14 jaar in Jia County, een plattelandsregio in China, een grotere kans op een toekomst naar keuze te bieden. Het project heeft als doel om STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics)-onderwijs te integreren op de scholen in de regio en met name meisjes aan te moedigen zich te ontwikkelen op het gebied van ICT, technologie, waaronder het programmeren van robots, en exacte wetenschappen. De leerlingen krijgen ook training in gendergelijkheid en levensvaardigheden, zoals het opbouwen van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van besluitvaardigheid. Allerlei praktische vaardigheden om jongeren, en vooral meisjes, voor te bereiden op de arbeidsmarkt en hun kansen op een baan met toekomstperspectief te vergroten.

 

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.