Samenwerking met Accenture wint Global Award 2019!

  • 5 juli 2019

Tijdens de Global Leadership Conference van Plan International in juni won de samenwerking met Accenture de prijs voor het beste partnership. Sinds 2004 werkt Plan International Nederland samen met Accenture, een vooraanstaande, wereldwijde zakelijke dienstverlener.

Met dit partnerschap bundelen we onze krachten: de strategische en technologische kennis van Accenture met de aanwezigheid van Plan in gemeenschappen in 53 landen en expertise gericht op het tot stand brengen van gelijke rechten en kansen voor meisjes en jonge vrouwen. “Samen hebben we al meer dan 60 projecten uitgevoerd om jongeren, en met name jonge vrouwen, aan opleiding en werk te helpen. Kortom, een mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen het bedrijfsleven en een non-profit organisatie. Alleen samen kunnen we het verschil maken!”, aldus Monique van ’t Hek, directeur van Plan International Nederland.

De samenwerking met Accenture

Plan International Nederland en Accenture voeren samen programma’s uit in onder andere Indonesië en de Filipijnen. Eerder werden programma’s uitgevoerd in Vietnam, India, , Thailand, Brazilië en Colombia. Alle projecten richten zich op opleiding en werk voor jongeren, met een speciale focus op meisjes en jonge vrouwen. Via deze programma’s hebben al duizenden jongeren, waarvan 60 procent jonge vrouwen, een baan gekregen of een eigen bedrijfje opgericht.

De life skills- training is een belangrijk onderdeel van de programma’s. Hierbij leren de jongeren hoe ze zichzelf kunnen presenteren en hoe je een CV schrijft. Ook krijgen ze een basistraining in Engels en in computervaardigheden. In de landen waar de programma’s worden uitgevoerd, wordt nauw samengewerkt met lokale bedrijven om jongeren aan een baan te kunnen helpen. Jongeren die graag een eigen bedrijfje willen opzetten, worden hierin ook ondersteund.

Lees hier meer over onze samenwerking met Accenture

De Global Awards

Iedere drie jaar vindt de Global Leadership Conference plaats, waarbij de directeuren van alle Plan International-kantoren samenkomen om kennis en ervaring te delen. Tijdens deze conferentie werden dit jaar ook prijzen uitgereikt, waaronder die voor het beste partnership binnen Plan International. Criteria waren bijvoorbeeld hoeveel meisjes bereikt zijn en hoeveel verschillende kantoren erbij betrokken zijn.

Ons partnerschap met Accenture werd door de jury als beste beoordeeld. Daar zijn wij heel trots op en wij kijken uit naar een succesvolle voortzetting van onze samenwerking!

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.