Plan International lanceert Girls first businesspartner-initiatief voor ondernemers

  • 8 juli 2019

Ondernemers ondersteunen meisjes

“Anderhalf jaar geleden werd het zaadje geplant: wat als we met ons bedrijf onze missie nog veel verder zouden kunnen uitdragen dan alleen in Nederland? En dan niet zozeer met een internationaal platform, maar in de zin van teruggeven. Door een deel van onze omzet af te staan aan Plan ondersteunen we vrouwen en vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden.” Een win-winsituatie, volgens oprichters Raisa en Elsa van The Confetti Collective. Het online platform voor vrouwelijke ondernemers is de eerste Girls first businesspartner.

Girls first businesspartner

Met dit nieuwe initiatief van Plan International kunnen ondernemers, groot of klein, zich direct duurzaam inzetten voor de rechten van meisjes en vrouwen. “Zo investeren de vrouwen die iets bij ons afnemen niet alleen in zichzelf en hun eigen bedrijf maar ook in deze meiden en vrouwen in ontwikkelingslanden”, aldus The Confetti Collective. Dat is ook de reden waarom Nova Connect, Specialist in Subsidies, Girls first businesspartner van Plan is geworden. Oprichter Lydia Gitsels: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt én toegang heeft tot het verwerven van kennis en kunde.”

Creëer impact voor meisjes wereldwijd met uw bedrijf

Als Girls first businesspartner draagt u structureel bij aan het creëren van betere kansen voor meisjes en jonge vrouwen. Dit doet u door een vast bedrag, vanaf € 200,- per maand, te doneren voor minimaal één jaar.

Als Girls first businesspartner:

  • Kunt u zelf bepalen aan welk thema u wilt doneren, bijvoorbeeld aan Jongeren en Werkgelegenheid of Bescherming van meisjes en jonge vrouwen. Zo kunt u kiezen voor datgene wat het beste past bij uw bedrijf en missie.
  • Bent u lid van het zakelijk netwerk van Plan. Samen met collega-ondernemers creëert u impact en geeft u jongeren, met name meisjes, kans op een betere toekomst!
  • Kunt u uw maatschappelijke betrokkenheid tonen aan uw klanten en medewerkers met de communicatiemiddelen die u van Plan ontvangt. Wist u dat mensen graag werken voor bedrijven die bijdragen aan een beter wereld?
  • Krijgt uw bedrijf exposure in de communicatiekanalen van Plan. Wij communiceren regelmatig over onze samenwerkingen met ondernemers, groot of klein. Plan zet zich in voor gelijke kansen en rechten voor meisjes en jonge vrouwen. Maar dat kunnen we niet alleen. Word daarom Girls first businesspartner en investeer duurzaam in de toekomst van deze meisjes.

Ook Girls first businesspartner worden? Meld u aan via dit aanmeldingsformulier Girls first businesspartner

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.