Duizenden jongeren aan het werk in Indonesië en de Filipijnen

  • 30 oktober 2019

Wired4Work: Accenture en Plan International slaan handen ineen

Plan International en Accenture zijn Wired4Work gestart; een project om duizenden jongeren in Indonesië en de Filipijnen aan het werk te helpen. Accenture investeert €3,9 miljoen in het driejarige werkgelegenheidsproject. In totaal gaan 14.000 kwetsbare jongeren, voornamelijk jonge vrouwen, via een e-learing module genaamd YES!DIGITAL Ecosystem een opleiding volgen. Daarnaast worden nog eens 5.700 jongeren (van de 14.000) aan een baan geholpen. In beide landen is de jeugdwerkeloosheid hoog, terwijl er een tekort is aan geschoold personeel. Plan International en Accenture werken sinds 2010 samen en voerden o.a. werkgelegenheidsprojecten uit in Brazilië, Vietnam, India en Colombia.

Wired4Work: vakopleiding en life skills lessen

Door middel van een market scan in beide landen wordt onderzocht in welke sectoren een tekort aan arbeidskrachten is. Dit bepaalt in welke beroepssector de geselecteerde jongeren een opleiding volgen om verzekerd te zijn van een baan, denk aan o.a. hospitality, retail en ICT. Naast vakinhoudelijke vaardigheden volgen ze soft skills lessen zoals goed werknemerschap, conflictbeheersing, maar ook seksuele voorlichting en kennis over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. De jongeren volgen de lessen klassikaal of via e-learning modules, afhankelijk van de bestaande ict infrastructuur. Om blijvende impact te genereren, werken Accenture en Plan International in beide landen samen met partners zoals overheidsinstanties, werkgeversorganisaties, trainingsinstituten en alumni netwerken. In 2020 zijn 14.000 jongeren in Indonesië (75% vrouw) en de Filipijnen (50% vrouw) bereikt.

Op de hoogte blijven van de samenwerking tussen Plan International en Accenture? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Jongeren aan de slag via een digitaal ecosysteem

Wired4Work is gebaseerd op een digitaal ecosysteem genaamd YES!Digital, dat door Accenture en Plan is ontwikkeld. Het bestaat uit 4 componenten: de Yes!Academy, Yes!Hub, Yes!Me en Yes!CNext. Via de Yes!Academy hebben de jongeren direct toegang tot alle e-learning modules. Dit geeft ze ook de mogelijkheid om te studeren wanneer het hen uitkomt (online en offline). In de Yes!Hub kunnen alle partners alle tools (richtlijnen voor coaching, train the trainer modules, market scan tool etc.) vinden om jongeren van begin tot eind te begeleiden. Via Yes!Me, de monitoring en evaluatie component, wordt nauwkeurig bijgehouden hoeveel jongeren zijn bereikt en of aan de doelstellingen wordt voldoen. Yes!CNext is een job matching applicatie waarmee jongeren werk kunnen vinden dat aansluit op hun vaardigheden en interesses.

Jeugdwerkloosheid wereldwijd probleem

Wereldwijd hebben bijna 360 miljoen jongeren geen werk (International Labour Organization). Een groot deel hiervan leeft in Zuidoost- Azië. In de Filipijnen is gemiddeld 13,6% van de jongeren werkloos, in Indonesië is dat 17,8%. Jonge vrouwen ondervinden nog meer obstakels bij het vinden van een baan, puur vanwege genderdiscriminatie en ongelijkheid. Aan de ander kant is er een groot tekort aan geschoold personeel. Veel jongeren bezitten niet de kennis en vaardigheden die de huidige economie van hen vraagt. Deelname van juist jongeren aan de arbeidsmarkt is cruciaal voor duurzame economische groei van deze landen.

Plan International en Accenture

Accenture en Plan International werken sinds 2010 samen. Samen leren ze jongeren in Azië, Afrika en Latijns-Amerika vaardigheden (Skills to Succeed) die hen van pas komen bij het vinden van werk of het starten van een bedrijf. Door de lokale aanwezigheid van Plan International en de expertise op het gebied van jongerenwerkgelegenheid te combineren met de strategische en technologische expertise van Accenture, zet het partnerschap gezamenlijke programma’s op die duurzaam, innovatief en schaalbaar zijn. In Vietnam, India, Indonesië, de Filippijnen, Brazilië, Colombia en El Salvador zullen ze in 2020, gezamenlijk ruim 30.000 jongeren bereikt hebben.

Lees hier meer over de samenwerking tussen Plan International en Accenture
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.