Investing in girls: a good business!

Youth Economic Empowerment – YEE

De jeugdwerkloosheid in ontwikkelingslanden groeit exponentieel. Naar verwachting zijn er in 2016 maar liefst 95 miljoen werkloze jongeren en daarom heeft Plan International een aanpak ontwikkeld om de werkloosheid onder achtergestelde jongeren terug te dringen. Plan International traint en begeleidt deze jongeren, vooral jonge vrouwen, naar een baan bij een lokale werkgever of leidt ze op tot zelfstandig ondernemer. Uitgangspunt daarbij is een vast contract of arbeidsvoorwaarden met ten minste het lokale wettelijk vastgestelde minimum loon.

Het Youth Economic Empowerment (YEE) programma wordt uitgevoerd in samenwerking met en steun van een aantal bedrijven. In vijf landen in Azië (India, Filippijnen, Vietnam, Thailand en Indonesië) en Latijns-Amerika zijn hierdoor al duizenden jongeren aan het werk en het programma wordt nu uitgebreid in Brazilië en naar de Dominicaanse Republiek. Ook in Afrika ontwikkelt Plan Nederland een YEE programma in samenwerking met Accenture.

Plan International maakte vorig jaar een korte documentaire in India over het Saksham project en de samenwerking met Accenture en Basic Water Needs.

Netwerkbijeenkomst 9 april 2015

Plan International organiseerde op 9 april 2015 een netwerkbijeenkomst voor alle partners en geïnteresseerden in het onderwerp. Tijdens deze bijeenkomst kwamen de partnerships met Team Relocations, Accenture en Basic Water Needs aan bod.

Download hier het verslag van de netwerkbijeenkomst (NL)
Download here the report of the Network meeting (ENG)

Commitments ARENA Declaration

Op 9 oktober 2014 hebben 8 internationale bedrijven de ARENA Declaration ondertekend en zij gaan zich 3 jaar inzetten voor meer en beter werk voor meisjes en jonge vrouwen (16-24 jaar) in ontwikkelingslanden. Hoe gaan ze dat doen?

Download hier de commitments van de ARENA Declaration (NL)
Commitments ARENA Declaration (ENG)

Bedrijvennetwerk Plan International

Het primaire doel van het netwerk is het creëren van werkgelegenheid voor jonge vrouwen in ontwikkelingslanden in samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven en met steun van de Nederlandse overheid. Tevens is het netwerk opgericht om kennis en best practices te delen, krachten te bundelen en bewustwording te creëren over de economische achterstand van vrouwen in ontwikkelingslanden en de mogelijkheden om hun positie te verbeteren.

Plan International heeft toegang tot een wereldwijd netwerk van 72 Plan kantoren en 51 ontwikkelingslanden, lokale en internationale netwerken, NGO’s en overheden. Plan is ook lid van UN Global Compact en partner van S4YE (Solutions for Youth Employment), een mondiaal netwerk van de Wereldbank, Accenture en internationale NGO’s.

Partnerschap

Bedrijven en geïnteresseerde organisaties kunnen zich aansluiten bij het netwerk. Een individueel partnerschap met Plan Nederland behoort ook tot de mogelijkheden. Momenteel heeft Plan 12 partners en streeft naar 30 partnerschappen met internationale bedrijven in 2020.

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met Davina Feeléus, Corporate Partnerships Officer, via + 31 (0) 20 549 53 62 / Davina.Feeleus@plannederland.nl of een mail sturen naar bedrijven@plannederland.nl.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.