Run for Plan

Hoe werkt het?

Kom in actie voor Plan International, het is eenvoudiger dan je denkt! Meld je aan voor een hardloop event en maak een persoonlijke actiepagina aan op www.voorplan.nl. Laat je sponsoren door familie, vrienden en collega’s en ontvang een Plan International-hardloopshirt. Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

Wil jij ook bijdragen aan een eerlijkere wereld voor meisjes?

Run for Plan!

Ja, ik doe mee!

Waar lopen we voor?

Drie… twee… een… STOP! Elke drie seconden wordt ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen terwijl ze zelf nog kind is. Wereldwijd trouwen er jaarlijks twaalf miljoen meisjes voor ze achttien zijn. Schokkende cijfers en een ernstige schending van kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor meisjes. Zonder kindhuwelijken te bestrijden, verliezen steeds meer meisjes de kans op onderwijs, het maken van eigen keuzes en een toekomst in vrijheid. In plaats daarvan lopen ze het risico om slachtoffer te worden van huiselijk geweld en worden ze vaak te vroeg zwanger en krijgen ze te maken met een bevalling terwijl hun lichaam hier nog niet klaar voor is. Dit kan enorme en blijvende medische gevolgen hebben.

 

Een kindhuwelijk kent diverse en complexe oorzaken, zoals armoede, discriminatie, bestaande stereotypen over de rol van meisjes en gebrekkige wetgeving. We moeten kindhuwelijken daarom op meerdere fronten aanpakken. Plan International doet dit door wereldwijd te zorgen voor een betere kwaliteit van het onderwijs. Want onderwijs maakt meisjes bewust van hun rechten en vergroot hun kans op het vinden van werk waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook geven we voorlichting aan ouders, leerkrachten en lokale organisaties over de schadelijke gevolgen van kindhuwelijken en het respecteren van de rechten van ieder meisje. Verder zetten we ons in voor betere wetgeving en de handhaving ervan. Ook ondersteunen we actieclubs, waarin meisjes zelf strijden voor hun rechten.

Al onze projecten doen we met én voor meisjes. Alleen samen, met alle betrokkenen, kunnen we zorgen voor blijvende verandering.

Meer weten over kindhuwelijken?

Op een andere manier inzetten?

Iedereen kan in actie komen voor een beter leven voor meisjes wereldwijd. Benieuwd hoe jij je kunt inzetten? Ga naar voorplan.nl en start jouw actie!

Start jouw actie op voorplan.nl

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.