“Nu ik mijn opleiding heb afgerond en een baan heb gevonden, heb ik meer zelfvertrouwen”

Mook (19) heeft in 2023 een opleiding afgerond bij de TUI Academy in Thailand. Met een diploma op zak is ze klaar voor een baan in de toerismesector. Dankzij de praktijkervaring die ze heeft opgedaan en de vaardigheden die ze in de lessen leerde, wist Mook waar ze haar carrière wilde beginnen: in een café.

De TUI Academy in Thailand is opgericht om jongeren uit een kansarme omgeving op te leiden voor een baan in de toerismesector. Studenten van de Academy leren ook over gelijkheid tussen vrouwen en mannen, wat hun rechten zijn en hoe ze (seksuele) uitbuiting kunnen herkennen en melden. Na een stage bij een hotel staan de studenten sterker in hun schoenen en betreden ze met meer zelfvertrouwen de arbeidsmarkt. Mook heeft de TUI Academy succesvol afgerond en vond een baan bij een café in de buurt.

Mook in het café

Mook (19) in het café waar ze werkt. © Plan International

Hoe pas je je opleiding toe in de praktijk?

“Ik heb ervoor gekozen om in een café te werken in plaats van in een hotel, want dat past beter bij mij. De vaardigheden die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd komen hier even goed van pas. Gastvrijheid is bijvoorbeeld erg belangrijk. En ik blijf me ontwikkelen, zo heb ik hier geleerd om op de juiste manier koffie te maken voor Thaise en internationale gasten. Ik heb geleerd goed samen te werken in een team en me flexibel op te stellen, dat komt nu zeker van pas”, deelt Mook.

Mook staat achter de balie in het café
Mook (midden) is druk aan de slag. © Plan International

Wat heeft de TUI Academy voor jou betekend?

“Ik ben trots op mezelf en heb meer zelfvertrouwen nu ik de opleiding heb afgerond en een baan heb. Mijn familie is ook trots op mij. De relaties tussen mij en mijn familie zijn verbeterd, ze wachten op me met het avondeten en maken mijn lunch voor me klaar. Ik ben erg blij dat ik een baan heb kunnen vinden en geld kan verdienen om mij en mijn familie te ondersteunen. Ik werk graag hard en ik hoop meer vaardigheden te ontwikkelen op mijn werk.”

Heb je een boodschap voor de nieuwe studenten van de TUI Academy?

“Ik hoop dat ze goed opletten in de les en geduldig zijn, zodat ze wat ze leren op hun werk kunnen toepassen, maar ook thuis. Ik wil ze graag aanmoedigen om door te gaan. Zet hem op!”

Mook (middelste rij, tweede van rechts) tijdens de diploma uitreiking van de TUI Academy. © Plan International

De TUI Academy in Thailand

In Thailand is de werkloosheid onder jongeren hoog. Hierdoor is de kans op (seksuele) uitbuiting groot. Met name meisjes en jonge vrouwen bevinden zich snel in een kwetsbare positie. Tegelijkertijd is er veel vraag naar gemotiveerd personeel in de groeiende toerismesector. Om dit gat te dichten en jongeren weerbaarder te maken heeft Plan International met partners de TUI Academy opgezet. We werken samen met de TUI Care Foundation, Defence for Children-ECPAT en ROBINSON Khao Lak, met financiële ondersteuning van het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het Fonds Bestrijding Kinderarbeid.

De TUI Academy combineert een vakopleiding met lessen in nuttige en belangrijke levensvaardigheden en een stage bij een hotel. Jongeren krijgen zo een betere kans op de arbeidsmarkt en kunnen zich ontwikkelen tot sterke, zelfbewuste personen.

Lees hier meer over onze samenwerking met de TUI Care Foundation
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.