Return to Sender

Al sinds 2006 zet Katja Schuurman zich met haar sociale onderneming Return to Sender in voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Dit doet zij vanuit de overtuiging dat eerlijke handel de motor is achter duurzame economische ontwikkeling. Return to Sender ondersteunt op het gebied van design, innovatie, distributie en de verkoop van unieke producten, die gemaakt worden door vakmensen uit de armste gebieden van de wereld. Zo levert Return to Sender een bijdrage aan de bestrijding van armoede. De producten worden verkocht in de webshop en bij retailers in Europa. Ook verzorgt Return to Sender geschenken voor bedrijven.

Return to SenderSamenwerking met Plan International

In september 2017 zijn Return to Sender en Plan International Nederland een samenwerking aangegaan om op een duurzame manier armoede te bestrijden. Return to Sender investeert een deel van de winst in Plan-projecten. Deze projecten helpen jonge vrouwen om een beroepsopleiding te volgen en zo economisch zelfstandig te worden. Katja Schuurman: “Return to Sender en Plan passen goed bij elkaar. Samen willen we armoede in de wereld bestrijden. Return to Sender door de economie te stimuleren, Plan onder andere door het opzetten van onderwijsprojecten. Met het vertrouwen dat mensen in ontwikkelingslanden met een klein beetje hulp een heleboel zelf voor elkaar kunnen krijgen. Ook zien we allebei de kracht van meisjes en vrouwen. Mijn ervaring van de afgelopen jaren met Return to Sender: vrouwen hebben veel ondernemingsdrang en zijn erg betrouwbare samenwerkingspartners.”

Belinda is een van de jonge vrouwen die dankzij de samenwerking van Return to Sender en Plan International een beroepsopleiding heeft kunnen volgen.
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.