Wereldmeisjesdag 2020

Het is hoog tijd dat meisjes hun eigen leven mogen leiden, met dezelfde kansen en vrijheid als jongens. Zonder barrières die hun ontwikkeling in de weg staan, zoals gedwongen trouwen wanneer ze nog kind zijn. In de week van 11 oktober – Wereldmeisjesdag – vraagt Plan International extra aandacht voor een betere toekomst voor meisjes.
Kijk snel verder en lees wat wij doen én wat jij kunt doen.

jaarlid sponsor steun meisjes

Tijdelijke tattoo met een blijvende boodschap

Diverse BN’ers laten met een tattoo zien dat het tijd is voor gelijkheid tussen meisjes en jongens! Speciaal voor Wereldmeisjesdag werken Plan International en creatief platform MOAM samen aan deze tijdelijke tattoo met  blijvende boodschap: meisjes verdienen dezelfde toekomstkansen als jongens. The future is equal!

Giovanca MOAM tattoo
Fotocredits: Jip Broeks

Een wereld waarin meisjes kansen krijgen, is een wereld die vooruitgaat

Elke dag krijgen miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden te maken met uitbuiting en discriminatie. Alleen omdat zij meisje zijn! Wist je dat er elke drie seconden ergens op de wereld een meisje gedwongen wordt te trouwen terwijl ze nog kind is? Naar school gaan kan ze wel vergeten. In één klap is haar toekomst weg!

Lees meer over de situatie van meisjes wereldwijd

jaarlid sponsor steun meisjes

Quiz: Hoeveel procent van de jonge vrouwen tussen de 15 en 24 jaar volgt geen onderwijs en heeft geen werk?

  •  Helaas!
  •  Goed!
  •  Helaas!

Samen maken we het verschil!

Samen met jou kunnen we de barrières van meisjes - zoals kindhuwelijken en tienerzwangerschappen - wegnemen. Doe mee voor slechts € 10 per jaar en geef meisjes een kans op een betere toekomst. Jij ondersteunt zo onze projecten en bent als eerste betrokken bij petities en andere acties, die we opzetten om de barrières tegen te gaan. En onze acties werken!

Petitie tegen meisjeshandel

In 2018 hebben 46.013 mensen onze petitie tegen meisjeshandel in Nepal getekend, waarna de burgemeester van de grensregio een grote bewustwordingscampagne heeft opgezet die meisjes beter helpt te beschermen tegen mensenhandel.

Petitie tegen kindhuwelijken

In 2016 hebben we met onze petitie ruim 42.000 handtekeningen verzameld tegen kindhuwelijken in Malawi. Dit heeft direct bijgedragen aan het aannemen van een nieuwe wet, waardoor kinderen niet mogen trouwen voordat ze 18 jaar zijn. Een groot succes!

Doe mee voor slechts 10,- per jaar

JA, ik doe ook mee!
 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.