Pavone Lingerie

Pavone Lingerie wil taboes over menstruatie doorbreken. Dat sluit perfect aan bij het werk dat Plan International doet. Daarom draagt Pavone Lingerie als Girls First Business Supporter bij aan programma’s van Plan International die te maken hebben met water, sanitatie en hygiëne. Menstruele gezondheid is hiervan een zeer belangrijk onderdeel.

Pavone Lingerie heeft een duidelijke missie. Het merk wil met duurzame lingerie, gemaakt van bamboe, de taboes rondom menstruatie, urineverlies en andere vaginale ongemakken bespreekbaar maken. Daarom ontwerpt Pavone speciaal voor vrouwen die hiermee te maken hebben elegante, zijdezachte lingerie met absorberende eigenschappen. Het merk heeft naast een uitgebreide collectie voor vrouwen ook een lijn voor mannen.

partner Pavone lingerie Plan International

Persoonlijke drijfveer

Voor ontwerper Janneke Schellekens heeft het oprichten van haar bedrijf een zeer persoonlijke reden. Ze werd als jong meisje slachtoffer van seksueel geweld en kreeg vaginale klachten, omdat ze zichzelf na die traumatische ervaring obsessief begon te wassen. Daardoor werd ze onder andere intolerant voor synthetische stoffen.

Toen ze jaren later, na de geboorte van haar zoon, last kreeg van licht urineverlies besloot ze om zelf zijdezacht ondergoed van natuurlijke materialen te ontwerpen. Haar passie voor stoffen en mode ontdekte ze al veel eerder, toen ze in Italië studeerde en later op de modeacademie in Nederland. In 2019 ging Janneke haar droom achterna en richtte ze Pavone Lingerie op.

Steentje bijdragen

“Plan International zet zich in voor betere kansen voor meisjes en jonge vrouwen en werkt onder meer aan het bespreekbaar maken van menstruatie. Ook kunnen meisjes, met behulp van de programma’s van Plan International die zijn gericht op menstruele gezondheid en hygiëne, naar school blijven gaan als ze ongesteld zijn”, vertelt Janneke Schellekens. “Ik hoop met mijn bedrijf een steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld met eerlijkere kansen voor meisjes en vrouwen die dromen durven na te jagen vanuit hun innerlijke passie en kracht.”

Website Pavone Menstrual Health & Hygiene: de aanpak van Plan International
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.