Correctbook

Correctbook is een duurzaam merk van wisbare schrijfmaterialen. Met deze producten strijdt het bedrijf tegen wereldwijd analfabetisme. Een missie die perfect aansluit bij de inzet van Plan International voor beter onderwijs voor kinderen, met een focus op meisjes, wereldwijd. Correctbook heeft al 10.000 wisbare schrijfmaterialen gedoneerd aan partnerscholen van Plan International in Malawi en Rwanda.

Iedere dag gaan 250 miljoen kinderen naar school zonder schrijfmateriaal. Mede hierdoor zijn wereldwijd meer dan 750 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet*. Daar komt Correctbook tegen in actie. De uitwisbare schrijfmaterialen van Correctbook ondersteunen het onderwijs en besparen daarnaast veel papier.

Correctbook heeft inmiddels meer dan 500.000 kinderen in zes verschillende Afrikaanse landen ondersteund bij het leren schrijven De sociale onderneming produceert haar producten in vijf van deze zes landen en ondersteunt daarmee het streven om zo lokaal mogelijk te produceren.
“Correctbook werkt sinds 2021 samen met Plan International in Rwanda en Malawi. Samen willen we analfabetisme bestrijden en ervoor zorgen dat iedereen goed onderwijs krijgt met de daarvoor benodigde materialen. Het enthousiasme spat van de samenwerking af en we zijn druk aan het uitbreiden. Samen maken we schrijven toegankelijk voor iedereen” – Sam van Tol, oprichter van Correctbook en Chief Writing Officer.

Koop je eigen Correctbook en draag daarmee bij aan de missie van Plan International.

*Unesco 2020

Links & Downloads

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.