Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek en Plan International Nederland

Daphne Bunskoek is actrice, presentatrice, kindsponsor en al jaren een betrokken ambassadeur van Plan International Nederland. Ze presenteerde de succesvolle Girls First-concerten van Plan, ontwierp speciale Plan-geboortekaartjes en is regelmatig in de media om te vertellen over het werk van Plan. Voor het programma ‘Kanjers van Goud’ reisde Daphne naar Nepal waar ze een indrukwekkende documentaire maakte over kinderhandel.

Wat ik heel sterk vind aan Plan is dat ze heel erg van binnenuit werken. Meiden die zelf huisslaaf zijn geweest of in de seksindustrie hebben gewerkt, vertellen het verhaal thuis en in hun dorp, om er zo voor te zorgen dat het andere meiden niet overkomt. En zo klein moet je beginnen om daadwerkelijk iets te veranderen.


Daphne startte haar televisie carrière in 1998 bij TMF. Het grote publiek leerde haar kennen als panellid bij ‘Ook Dat Nog’ en als presentatrice van diverse programma’s, zoals ‘RTL Boulevard’ en ‘3 op reis’. Als actrice was Daphne te zien in de film ‘Feestje’ en de TV serie ‘Keyzer en De Boer’. Sinds 2011 presenteert Daphne ook programma’s bij de VPRO, waaronder het Cannes Filmfestival en de uitreiking van het Gouden Kalf. Ook maakte Daphne de themaserie ‘Slavernij’ voor de NTR.

In actie voor Plan:

  • 2012 – Girls First concert
  • 2012 – Missing Child Alert in Nepal
  • Dagboek Colombia
  • 2015 – Cycle4Girls Vietnam
  • 2015 – Wereldmeisjesdag 2015 (met Chief Chief Kalasa Lukangaba)

 

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.