LAKSHMI

LAKSHMI’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica, aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt de artiest, songwriter en theatermaker het Pop Noir. Als maker staat LAKSHMI bekend als iemand die haar eigen wereld op een ijzersterke manier visueel weet te vertalen.

Ondanks haar jonge carrière – LAKSHMI debuteerde in 2017 met haar zelf getitelde debuutalbum en in 2018 verscheen haar tweede album SIREN – heeft ze al twee theatertours op haar naam staan en start haar derde theatertour in september. Haar theaterstukken gaan onder andere over vrouw zijn in een mannenwereld en het zijn van de trotse antiheld, die stiekem toch altijd verlangt naar erkenning. Naast de theaters is LAKSHMI ook regelmatig te vinden in de poppodia en treedt ze op in het buitenland.

Het grote publiek kent haar als gast van het programma De Wereld Draait Door of door haar deelname aan ‘Wie is de Mol?’ in 2021. In 2022 is ze mede het gezicht van de ‘Mooier dan ooit’-campagne van het Nationaal Theaterfonds en in april hield ze een TedTalk in Haarlem.

In actie voor Plan

LAKSHMI is niet geheel onbekend met het werk van Plan International: in 2017 heeft ze meegewerkt aan het Girl Power-concert, georganiseerd door Giovanca voor Wereldmeisjesdag. Daarnaast heeft zij voor ons een column in Metro over kindhuwelijken geschreven. In het najaar gaat zij zich samen met Moïse en Giovanca richten op het thema seksueel geweld, door in diverse campagnes het thema te agenderen.

 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.