LAKSHMI nieuwe ambassadeur Plan International

Muzikant en theatermaker LAKSHMI zet zich in voor gelijke kansen voor meisjes wereldwijd

Amsterdam, 21 september 2022 – Met trots presenteert Plan International haar nieuwe ambassadeur; LAKSHMI. De muzikant en theatermaker zal zich inzetten voor een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. Dat is hard nodig, want wereldwijd worden meisjes en jonge vrouwen dagelijks achtergesteld en gediscrimineerd. Ze trapt haar ambassadeurschap af door de komende periode samen met mede-ambassadeurs Moïse Trustfull en Giovanca in actie te komen tegen seksueel geweld.

Naast Giovanca Ostiana, Sarina Wiegman, Simone Kleinsma en Moïse Trustfull kan Plan International nu ook muzikant en theatermaker LAKSHMI aan haar lijst van ambassadeurs toevoegen. LAKSHMI (Lakshmi Swami Persaud, 17 april 1993) spreekt zich al jaren uit over de onderwerpen waar Plan International zich voor inzet. Haar bevlogenheid en rebelse randje maken LAKSHMI een waardevolle aanvulling op de huidige ambassadeurs.

Ambassadeur LAKSHMI komt in actie tegen seksueel geweld (credits: Plan International / Bill Tanaka)

LAKSHMI over haar ambassadeurschap: “Kindhuwelijken, femicide, gendergerelateerd geweld: onrecht is mijn grootste drijfveer om ambassadeur te worden. Er is zoveel onrecht tegen meisjes en vrouwen, alleen maar omdat ze geboren zijn als meisje. Er moet iets gebeuren, en ik ben heel erg blij dat ik daar als ambassadeur van Plan International aan kan bijdragen.” 

Seksueel geweld

Vanaf het najaar gaat Lakshmi zich samen met Moïse Trustfull en Giovanca inzetten om het onderwerp seksueel geweld zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Dit is hard nodig, want wereldwijd heeft bijna één op de drie vrouwen te maken gehad met fysiek en/of seksueel geweld. LAKSHMI heeft zich in het verleden al eerder ingezet voor Plan International: op Wereldmeisjesdag (11 oktober) in 2017 heeft ze meegewerkt aan het Girl Power-concert en schreef zij voor Plan International een column in Metro over meisjesbesnijdenis.

Garance Reus-Deelder – directeur Plan International: “LAKSHMI is een geweldige nieuwe ambassadeur voor Plan International! Zij spreekt zich in haar songteksten krachtig uit over de dingen waar de jonge vrouwelijke activisten waar wij mee werken ook voor opkomen. LAKSHMI’s lied ‘Stronger’ zou hun strijdlied kunnen zijn. We kijken ernaar uit om samen met LAKSHMI te strijden voor gelijke rechten en kansen voor meisjes en jonge vrouwen. Bijna een derde van de vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. We zien dit probleem toenemen als gevolg van de coronapandemie, conflicten en rampen wereldwijd. Met LAKSHMI’s support kunnen we hier meer aandacht voor vragen, taboes doorbreken en meiden ondersteunen. ‘Stronger’ dus!”

—————————————————————————————————————————-

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anniek Groothuis (06-41026557) of mail naar pers@planinternational.nl

Over Plan International
Plan International is een ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie die zich in meer dan 75 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten inzet voor kwetsbare kinderen, met speciale aandacht voor meisjes en jonge vrouwen. Plan International doet dit door de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen op te heffen zodat zij dezelfde kansen en rechten hebben als jongens. Zo werkt Plan International, met de steun van duizenden sponsors, bedrijven en (institutionele) donoren aan een beter leven voor kwetsbare kinderen en jongeren in landen wereldwijd.

Over LAKSHMI
LAKSHMI (Lakshmi Swami Persaud, 17 april 1993) is muzikant en theatermaker. LAKSHMI’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica, aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt de artiest, songwriter en theatermaker het Pop Noir. Ondanks haar jonge carrière – LAKSHMI debuteerde in 2017 met haar zelf getitelde debuutalbum en in 2018 verscheen haar tweede album SIREN – heeft ze al twee theatertours op haar naam staan en start haar derde theatertour in september. Haar theaterstukken gaan onder andere over vrouw zijn in een mannenwereld en het zijn van de trotse antiheld, die stiekem toch altijd verlangt naar erkenning. Naast de theaters is LAKSHMI ook regelmatig te vinden in de poppodia en treedt ze op in het buitenland. Het grote publiek kent haar als gast van het programma De Wereld Draait Door of door haar deelname aan ‘Wie is de Mol?’ in 2021. In 2022 is ze mede het gezicht van de ‘Mooier dan ooit’-campagne van het Nationaal Theaterfonds en in april hield ze een TedTalk in Haarlem.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.