Sarina Wiegman

Sarina Wiegman en Plan International

Sarina Wiegman is Bondscoach van het Engelse vrouwenelftal en moeder van twee dochters. Sinds maart 2019 zet ze zich in als ambassadeur voor Plan International en sponsort ze een meisje uit Brazilië en een meisje uit Liberia.

Voetbal is de rode draad door het leven van Sarina Wiegman. Ze was actief als speelster tussen 1976 en 2003 en speelde als aanvoerder van Oranje maar liefst 104 interlands.
Tijdens haar actieve carrière heeft ze een opleiding gevolgd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Na haar opleiding heeft ze het hoogste trainersdiploma “Coach Betaald Voetbal” behaald en is ze aan het werk gegaan als coach, bij onder meer ADO Den Haag waarmee ze in 2012 landskampioen werd. Ze is viervoudig winnaar van de FIFA Award Best Women’s Coach (2017, 2020, 2022, 2023).

Hoogtepunten van haar loopbaan: het bondscoachschap van het Engelse vrouwenelftal vanaf 2021 tot nu (Europees kampioen in 2022 en zilver tijdens het WK in 2023) en het bondscoachschap van het Nederlands vrouwenelftal van 2017 tot 2021 (Europees kampioen in 2017 in eigen land én het behalen van de tweede plek op het WK in 2019).

“Wij hebben het hier vaak over gelijkheid, gelijke kansen voor jongens en meisjes, maar wat ik in de wereld zie is dat die kansen er nog niet overal zijn, dat meisjes bijvoorbeeld niet naar school kunnen en in een omgeving terechtkomen waarin ze gewoon geen toekomstperspectief hebben. Ik hoop dat ik daaraan een bijdrage kan leveren, helpen om meisjes een betere toekomst te geven.”

Doneer voor een voetbal, voetbaltenue of voetbaltraining!

Meidenvoetbal kan de wereld veranderen!

Doneer nu

 

Sarina Wiegman

In actie voor Plan International

 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.