Sta je nog op mute? Doneren!

  • 14 december 2021

Drie jonge mannen hebben een fundraiser opgezet voor Plan International. Met de actie ‘Je staat nog op mute’ zamelen ze geld in voor meisjes wereldwijd die niet gehoord worden.

Het is de meest gebruikte zin tijdens het videobellen: ‘Je staat nog op mute’. Iedereen overkomt het: je begint te praten maar je microfoon staat nog uit. Ward Kroft, Djai Kalicharan en Tijn Knaap, die door de coronapandemie net als veel andere mensen thuiswerken en online vergaderen, startten daarom een actie. Elke keer als je wat zegt terwijl je nog op mute staat, dan moet je een donatie doen aan Plan International. Een soort scheldpotje voor mensen die vergeten hun microfoon aan te zetten.

Bedenker Ward Kroft werd op het idee gebracht omdat iemand tijdens een onlinevergadering voor de grap zei: “Oh, euro in de pot”, toen een collega nog op mute stond. “Dat bleef een beetje borrelen op de achtergrond tot een concreet idee. Het leek me wel een leuke challenge, omdat het zó vaak voorkomt dat iemand nog op mute staat”, vertelt Ward. De link met Plan International was snel gelegd: “Miljoenen meisjes op de wereld hebben geen stem, maar kunnen zichzelf niet unmuten.” De oproep van de actie is dan ook: Unmute jezelf, voor hen die het niet kunnen.

Mooi resultaat

Ward ging voortvarend van start en belde zijn jeugdvrienden Djai en Tijn op, zij waren direct enthousiast. Ward: “We hebben een keer afgesproken om het project te bespreken en zijn tot diep in de nacht doorgegaan om het uit te werken.” Dankzij hun achtergrond in de ICT en marketing konden ze zelf een website bouwen, een logo ontwerpen en teksten schrijven. “Het was leuk om te doen en we hebben er flink wat uren in gestoken. We zijn heel trots op het resultaat”, aldus Ward.

Naast de Nederlandse website jestaatnogopmute.nl is er ook een Engelse versie: yourestillonmute.org. “We hebben groot gedroomd en we hopen heel erg dat dit viral gaat”, besluit Ward. Dat hopen wij bij Plan International natuurlijk ook! Voor al die meisjes in de wereld die geen unmute-knop hebben.

Daag jij je collega’s uit met deze actie? Ga naar jestaatnogopmute.nl voor meer informatie.

Fundraiser: Je staat nog op mute
Fundraiser: Je staat nog op mute
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.