La League: meidenvoetbal kan de wereld veranderen!

La League – een initiatief van Plan International Nederland in samenwerking met diverse partners zoals Johan Cruyff Foundation en Women Win – verbindt vaders en dochters door middel van voetbal en maakt meiden sterker. Hier in Nederland met diverse meidenvoetbalevents. In Brazilië en Nicaragua zetten we voetbal in om tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. Lees het verhaal van Chaguinha: voetbaltrainer en rolmodel voor zijn kleindochter.

Tienerzwangerschappen en kindhuwelijken

Wereldwijd trouwen 700 miljoen meisjes voor hun 18e en ieder jaar bevallen 16 miljoen meisjes voor ze 19 jaar oud zijn. In Latijns-Amerika zien meisjes het vaak als de enige manier is om aan de armoede en het geweld thuis te ontsnappen. Helaas blijkt vaak dat jong trouwen en kinderen krijgen hun ontwikkeling juist remt, waardoor hun kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen alleen maar kleiner worden.

La League

Zo gaat Plan de strijd aan

Plan strijdt met La League tegen tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. Om te beginnen in Brazilië en Nicaragua, waar dit aantal alarmerend hoog is. Plan boekte wereldwijd al goede resultaten met het inzetten van voetbal. Meisjes en jonge vrouwen leren samen te werken en krijgen meer zelfvertrouwen. Door seksuele voorlichting te koppelen aan het voetbal, worden meiden zich bewust van hun situatie en hun rechten. Lees het verhaal van de voetballende Thayssa (12) en haar trotse vader Heloilson.

La League

Ronald en Demi in Brazilië

Oud-topvoetballer Ronald de Boer en zijn dochter Demi bezochten in het kader van La League de voetbalprojecten in Brazilië. Ronald was onder de indruk: “Overal zag ik op voetbalveldjes meiden spelen. Fantastisch! Ik denk dat er echt iets te bereiken valt met voetbal in combinatie met voorlichting. Die meiden moeten van de straat af, zich niet vervelen” Lees het hele interview met Ronald en Demi de Boer.

Wil jij de voetbalmeiden in Brazilië en Nicaragua steunen?

Voor € 35 geef jij een meisje een jaar lang voetbaltraining! Of geef een meidenteam een voetbal voor € 10. Zo kunnen zij een balletje trappen en voorkom jij tienerzwangerschappen.

la league

La League @ Amsterdam

Ook in 2018 roepen we iedereen op om het veld op te gaan voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Van begin april tot eind mei maakt La League samen met de gemeente Amsterdam een speciale tour langs pleinen en voetbalverenigingen in de stadsdelen Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid en Zuidoost. De stadsdelen organiseren open trainingen waar meiden lekker kunnen voetballen en een kwalificatietoernooi waar ze zich kunnen plaatsen voor de grote finale op 25 mei (9-12 jaar) of 26 mei (meiden 13-16 jaar) tijdens NextGen Games Amsterdam in het Olympisch Stadion. Straatvoetbalheldin Rocky Hehakaija en Ajax-speelster Soraya Verhoeve komen langs in alle stadsdelen. Zorg dus dat je erbij bent! Deelname is helemaal gratis, aanmelden kan op www.laleague.com.

 
 
 
 
 

Op zoek naar een cadeau met betekenis?

Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij!

Kerstkaarten Plan International
Shop jouw cadeau

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.