Indrukwekkende serie over misbruik van meisjes in Latijns-Amerika

In het tweede deel van de video-serie ‘Stuck’ reist de Noorse Emilie Beck (26) naar Brazilië, Haïti en Nicaragua. Daar ontmoet ze meisjes die in een totaal andere wereld opgroeien dan zij. Meisjes die niet zelf kunnen beslissen over hun leven, lichaam en hun gezondheid. Emilie: “Hun leven lijkt op een nachtmerrie. En in die nachtmerrie zijn alle monsters mannen.”

Bekijk de indrukwekkende video’s die Emilie maakte in samenwerking met onze collega’s van Plan Noorwegen. Je kunt bij het bekijken, kiezen voor Engelse ondertiteling.

Aflevering ‘Een nachtmerrie’
Verkrachting komt veel voor in bepaalde delen van Haïti. Ook Dineshka (15) werd verkracht en mishandeld. Door een groep van vijf jongens. Nu is ze zwanger.

Bekijk hier de aflevering 'Een nachtmerrie'
Je kunt kiezen voor Engelse ondertiteling.

Stuck aflevering

Aflevering ‘Alleen maar seks’
‘Er zijn geen waarden, alleen maar seks’. Dit is een uitspraak van een jongen die Emilie spreekt in Brazilië. In een club ontmoet Emilie artiesten die bovenaan de nationale hitlijsten staan met een vrouwonvriendelijk nummer. Ze lijken weinig respect te hebben voor haar.

Aflevering ‘Zij was 13, hij 39’
Eriane (17) was nog maar dertien jaar toen ze trouwde met een man van 39. Ze moest direct stoppen met school en leeft nu met haar dochtertje als een gevangene in haar eigen huis. Met een glimlach vertelt ze haar verhaal, maar haar verdriet kan ze maar moeilijk verbergen.

Aflevering ‘Onderdak zoeken’
De stiefvader van Dineshka (15) dreigt haar op straat te gooien en haar kleine zusje te kidnappen, als wraak omdat Dineshka zich heeft ‘laten verkrachten’ en nu zwanger is. Emilie gaat met de politie op jacht naar een vermeende verkrachter van een meisje van acht.

Aflevering ‘In de truck’
In Nicaragua staan voor de grens met Honduras altijd rijen vrachtwagens om de grens over te gaan. Arme gezinnen sturen meisjes vanaf twaalf jaar naar de chauffeurs om geld te verdienen. Zij verkopen etenswaren of bieden zichzelf aan… Julia (15) is zwanger van een 50-jarige chauffeur uit Guatemala.

Aflevering ‘In handen van God’
Maria (15) werd ontvoerd, verkracht en is nu zeven maanden zwanger. Ze wilde een abortus, maar dat is verboden in Nicaragua en wordt bestraft met een gevangenisstraf van zes tot dertig jaar.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.