Wil je een papieren kaart of brief sturen?

Wil je liever een papieren kaart of brief sturen? Dat kan uiteraard. Schrijf op elk item dat je wilt versturen duidelijk je eigen naam en sponsornummer en de naam en het persoonlijke nummer van je sponsorkind. Of gebruik een van onze adreslabels, deze vind je in je bewaarmap.

Stuur vervolgens je post naar ons en wij regelen de rest. Het postadres voor brieven aan je sponsorkind is:
Plan International
Postbus 75000
1070 AA Amsterdam

Weet je even niet wat je wilt schrijven? Wij hebben een paar schrijftips voor je! De belangrijkste: houd het eenvoudig. Schrijf over je familie, school of werk, over feestdagen, bijzondere gebeurtenissen, wat je hobby’s zijn of hoe een dag uit je leven eruitziet.

Schrijf bij voorkeur je bericht in het Engels. Je post kan dan direct worden doorgestuurd naar je sponsorkind, zonder tussenkomst van een vertaler. Uiteraard kan je ook gewoon in het Nederlands schrijven, dan zorgen wij voor een Engelse vertaling van je bericht. Je post doet er dan iets langer over. Je sponsorkind ontvangt altijd jouw originele tekst met een aparte vertaling.

Veel schrijfplezier!

Bekijk hier voorbeelden van post van sponsorkinderen

kaart sturen, sponsorkind

Kan ik ook een cadeau sturen naar het kind dat ik steun?

Ja dat kan, maar houd het klein en eenvoudig. Om jaloezie onder de kinderen te voorkomen en om te voorkomen dat je cadeautje bij de douane wordt vastgehouden, heeft Plan International een aantal voorwaarden voor wat wel en niet met de brief mag worden meegestuurd.

Wat je niet mag sturen:

  • Geld of duur uitziende cadeau’s, zoals horloges of (dure) sieraden;
  • Scherpe of breekbare voorwerpen, zoals scharen, mesjes, kompassen en thermometers;
  • Huid- en haarverzorgingsproducten, zoals zeep, make-up en shampoo;
  • Etenswaren en vloeistoffen, zoals snoep, koekjes, verf of drank;
  • Planten of zaden;
  • Kleding, zoals T-shirts, petjes of sokken.

Wat kun je wel sturen:

  • Een blijk van vriendschap, zoals foto’s, ansichtkaarten, stickers en ballonnen;
  • Schrijf, teken- en kleurmaterialen, zoals pennen, potloden, papier, kleurplaten, tasjes, etuitjes, gummen en puntenslijpers;
  • Leerzame cadeaus, zoals kleine boekjes met plaatjes, landkaarten;
  • Kleine cadeautjes waar kinderen samen mee kunnen spelen, zoals opblaasballen, een springtouw of spelletjes.

Houd het dus bij iets kleins, maximaal één cadeautje per keer, en kies bij voorkeur voor een cadeautje waar kinderen samen mee kunnen spelen.
Houd er rekening mee dat je cadeautje niet zwaarder mag zijn dan 150 gram, niet groter mag zijn dan een A4 envelop en niet dikker mag zijn dan 5 cm.

Mijn dochters schrijven graag naar hun ‘sponsorzusje’. Ze zijn ook heel blij als er post terugkomt. Er worden heel wat foto’s en tekeningen uitgewisseld.

Een kaart of brief versturen kan natuurlijk ook via het kantoor van Plan International. Wij sturen de post (met of zonder cadeau) dan door naar je sponsorkind.

Stuur je post en/of cadeautje naar:
Plan International Nederland
Postbus 75000
1070 AA Amsterdam

Vermeld op je brief, kaart of cadeautje duidelijk je naam, je sponsornummer en de naam en het nummer van je sponsorkind. Vanwege bescherming van sponsorkinderen en privacyreglementen is het niet toegestaan om je huisadres, telefoonnummer en-/of e-mailadres op de brief/kaart te noteren. Schrijf je kaart of brief bij voorkeur in het Engels. Lukt dit niet, dan vragen wij een Plan-vrijwilliger om je post te vertalen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 549 55 20, via Facebook, via het contactformulier of via e-mail info@planinternational.nl.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.