Zelf een kaart of brief sturen?

Ieder kind wordt blij van post. En door een briefwisseling ontstaat er ook echt contact tussen jou en je sponsorkind. Maar helaas heeft het coronavirus momenteel grote gevolgen voor het dagelijks leven. Het heeft ook invloed op de correspondentie met sponsorkinderen. Het is daarom nu niet mogelijk om post te bezorgen of op te halen in de community’s.

Juist nu wil je misschien graag een berichtje sturen naar je sponsorkind. Het goede nieuws is: via deze website kun je online een gratis kaart maken. Zodra de post weer bezorgd kan worden, krijgen de kinderen de kaarten die voor ze klaar liggen.

Bekijk hier voorbeelden van post van sponsorkinderen

kaart sturen, sponsorkind

Kan ik ook een kadootje sturen naar het kind dat ik steun?

Ja dat kan, maar houd het klein en eenvoudig. Om jaloezie onder de kinderen te voorkomen en om te voorkomen dat je cadeautje bij de douane wordt vastgehouden, heeft Plan Nederland een aantal voorwaarden voor wat wel en niet met de brief mag worden meegestuurd.

Wat je niet mag sturen:

  • Geld of duur uitziende cadeau’s, zoals horloges of (dure) sieraden;
  • Scherpe of breekbare voorwerpen, zoals scharen, mesjes, kompassen en thermometers;
  • Huid- en haarverzorgingsproducten, zoals zeep, make-up en shampoo;
  • Etenswaren en vloeistoffen, zoals snoep, koekjes, verf of drank;
  • Planten of zaden;
  • Kleding, zoals T-shirts, petjes of sokken.

Wat kun je wel sturen:

  • Een blijk van vriendschap, zoals foto’s, ansichtkaarten, stickers en ballonnen;
  • Schrijf, teken- en kleurmaterialen, zoals pennen, potloden, papier, kleurplaten, tasjes, etuitjes, gummen en puntenslijpers;
  • Leerzame presentjes, zoals kleine boekjes met plaatjes, landkaarten;
  • Kleine cadeautjes waar kinderen samen mee kunnen spelen, zoals opblaasballen, een springtouw of spelletjes.

Houd het dus bij iets kleins, en kies bij voorkeur voor een cadeautje waar kinderen samen mee kunnen spelen.
Houd er rekening mee dat je cadeautje niet zwaarder mag zijn dan 150 gram, niet groter mag zijn dan een A4 envelop en niet dikker mag zijn dan 5 cm.

Mijn dochters schrijven graag naar hun ‘sponsorzusje’. Ze zijn ook heel blij als er post terugkomt. Er worden heel wat foto’s en tekeningen uitgewisseld.

Een kaart of brief versturen kan natuurlijk ook via het kantoor van Plan Nederland. Wij sturen de post (met of zonder presentje) dan door naar je sponsorkind.

Stuur je post en/of cadeautje naar:
Plan International Nederland
Postbus 75000
1070 AA Amsterdam

Vermeld op je brief, kaart of cadeautje duidelijk je naam, je sponsornummer en de naam en het nummer van je sponsorkind. Vanwege bescherming van sponsorkinderen en privacyreglementen is het niet toegestaan om uw huisadres, telefoonnummer en-/of e-mailadres op de brief/kaart te noteren. Schrijf je kaart of brief bij voorkeur in het Engels. Lukt dit niet, dan vragen wij een Plan-vrijwilliger om je post te vertalen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 549 55 20, via Facebook, via het contactformulier of via e-mail info@planinternational.nl.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.