Je sponsorkind bezoeken

Een bezoek aan een sponsorkind is voor sponsors en sponsorkinderen meestal een onvergetelijke ervaring. Helaas heeft het coronavirus momenteel grote gevolgen voor het dagelijks leven. De veiligheid en het welzijn van de community’s waarin we werken en van onze medewerkers zijn voor ons van het grootste belang. Je kunt daarom nu je sponsorkind niet bezoeken. Deze maatregel duurt in ieder geval nog tot het einde van dit jaar. Zodra een bezoek weer mogelijk is, kun je je reis met onderstaande informatie goed voorbereiden.

  • Neem uiterlijk 3 maanden voor de geplande vertrekdatum contact op met een van de bezoekcoördinatoren van Plan International, op 020-549 5520. We bespreken dan je wensen en stellen je op de hoogte van een aantal praktische zaken.
  • Binnen enkele dagen na de aanvraag ontvang je informatie over het land dat je gaat bezoeken, een bezoekformulier en een formulier om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. In het bezoekformulier vul je praktische gegevens in van je reis, zoals reisdata en reisduur. De VOG kan worden aangevraagd bij de gemeente en is verplicht voor iedereen die projecten van Plan bezoekt. Het maakt deel uit van de Gedragscode Kindbescherming van Plan
  • We ontvangen het bezoekformulier en de VOG graag retour 6 weken vóór de geplande vertrekdatum. Dat geeft onze collega’s in het veld de tijd je bezoek voor te bereiden.
  • Bij aankomst in het land en de regio van je sponsorkind word je ontvangen door een van onze collega’s op het lokale Plan-kantoor die het bezoek aan je sponsorkind of het project begeleidt. Dit bezoek duurt doorgaans een dagdeel.
  • Als het nodig is, kan Plan het bezoek annuleren, bijvoorbeeld met het oog op veiligheid of te slechte weersomstandigheden. Waar mogelijk bieden onze collega’s een alternatief.
  • Houd er rekening mee dat een bezoek tijdens het weekend meestal niet mogelijk is.
  • Bij elk bezoek gaat een medewerker van Plan mee. Onaangekondigde bezoeken zijn niet mogelijk. Onze collega’s zullen daaraan niet meewerken en onaangekondigde bezoekers weigeren. Het is absoluut niet mogelijk om je sponsorkind zonder begeleiding van Plan te bezoeken. Plan houdt vast aan deze regel om de kinderen te beschermen, maar ook om te voorkomen dat (volwassen) bezoekers te maken krijgen met valse beschuldigingen en misverstanden over gedrag en uitingen ten opzichte van kinderen. Het is daarom ook niet mogelijk om sponsorkinderen mee te nemen voor een uitstapje buiten de gemeenschap.
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.