Je sponsorkind bezoeken

Een bezoek aan een sponsorkind is voor sponsors en sponsorkinderen een onvergetelijke ervaring, maar vraagt om een goede voorbereiding. De veiligheid en het welzijn van de community’s waarin we werken en van onze medewerkers zijn voor ons van het grootste belang. Wil je je sponsorkind bezoeken? Dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden. Lees hieronder wat je moet weten voor het aanvragen van een bezoek.

  • Neem uiterlijk 3 maanden voor de geplande vertrekdatum contact op met een van de bezoekcoördinatoren van Plan International, op 020-549 5520. We bespreken dan je wensen en stellen je op de hoogte van een aantal praktische zaken.
  • De directeur, landendirecteur en regio directeur dienen toestemming te geven. Daarnaast dient ook het sponsorkind en familie akkoord te geven.
  • Voorwaarden voor een bezoek zijn een Verklaring Omtrent Gedrag en corona vaccinatiebewijs.
  • Bij aankomst in het land en de regio van je sponsorkind word je ontvangen door een van onze collega’s op het lokale Plan International-kantoor die het bezoek aan je sponsorkind of het project begeleidt. Dit bezoek duurt doorgaans een dagdeel.
  • Als het nodig is, kan Plan International het bezoek annuleren, bijvoorbeeld met het oog op veiligheid, te slechte weersomstandigheden of pandemieën. Waar mogelijk bieden onze collega’s een alternatief.
  • Houd er rekening mee dat een bezoek tijdens het weekend of feestdagen niet mogelijk is.
  • Bij elk bezoek gaat een medewerker van Plan International mee. Onaangekondigde bezoeken zijn niet mogelijk. Onze collega’s zullen daaraan niet meewerken en onaangekondigde bezoekers weigeren. Het is absoluut niet mogelijk om je sponsorkind zonder begeleiding van Plan International te bezoeken. Plan International houdt vast aan deze regel om de kinderen te beschermen, maar ook om te voorkomen dat (volwassen) bezoekers te maken krijgen met valse beschuldigingen en misverstanden over gedrag en uitingen ten opzichte van kinderen. Het is daarom ook niet mogelijk om sponsorkinderen mee te nemen voor een uitstapje buiten de gemeenschap.
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.