“Mijn sponsors zijn vrienden voor het leven”

Niurka Perez Madrigal (30) uit de Dominicaanse Republiek was ooit het sponsorkind van Marijke Riesebeek en Gerrit Naber uit Zwolle. Wat begon als een briefwisseling tussen sponsorkind en sponsors groeide tot een vriendschap voor het leven. “Niurka schreef ontroerende brieven”, herinnert Marijke zich. “En ze vroeg al snel of we langs konden komen. Die uitnodiging was geen beleefdheid, het was echt haar wens. Toen ze 11 was zijn we voor het eerst gegaan en wat zijn we ongelooflijk warm ontvangen, alsof we familie waren.”

familieVoor altijd verbonden

Toch verloren ze elkaar uit het oog nadat Niurka als sponsorkind was uitgeschreven.
Maar Marijke en Gerrit hadden Niurka in hun hart gesloten en gingen naar haar op zoek.
Negen jaar later, in 2006, vonden ze dankzij de inspanningen van Marijke hun sponsormeisje terug, nu een jonge vrouw met een marketingopleiding en
een baan. En dat is mede dankzij haar sponsors van vroeger vertelt Niurka:
“Er was geld voor schoolboeken, ik kreeg een echt bed en in ons dorp zijn veel dingen verbeterd. Dat heeft allemaal geholpen om echt iets van mijn leven te maken.”

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.