Ambassadeur Giovanca en haar sponsorkinderen

Giovanca met sponsorkind

“Het is maart en ik ben met Plan in Ghana, als trotse ambassadeur. Een bijzondere week, die wel een maand lijkt. Zoveel indrukken, kleuren, geuren, mensen, ontmoetingen. Het weerzien met Bernice, mijn sponsormeisje, is te grappig. We springen elkaar om de nek, moeten eerst huilen en dan keihard lachen. Spanning, hitte, vermoeidheid, het is alles door elkaar. Het betekent zoveel om haar te zien. En dan ga ik ook nog Phillip Samuel ontmoeten, hij is pas acht. Ik ben best nerveus om hem te zien. Bernice gaat met me mee en houdt mijn arm vast alsof ze mijn zusje is. Het halve dorp staat in een cirkel om ons heen. Ik vraag Phillip Samuel of hij het eng vindt. Hij fluistert: “Yes…”. En terwijl ik daar zit op een witte plastic stoel vertelt Bernice aan al die mensen dat ik ook haar sponsor was en haar jaren heb gesteund. Ik ben er stil van. Het is zo onwerkelijk. Daar staat mijn eerste sponsorkind te vertellen over mijn ‘hulp’, in het dorp van mijn tweede sponsorkind… Ik vergeet dit nooit meer.

Dat mijn maandelijkse bijdrage aan Plan helpt, blijkt uit het feit dat Phillip Samuel naar school kan en schoolspullen krijgt. Ik hoop dus dat er veel meer mensen sponsors worden.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.