Sociaal ondernemerschap in Jordanië

In 2019 startten Plan International Nederland en Plan International Jordanië een project om duurzaam sociaal ondernemerschap te promoten. Het programma heeft een speciale focus op vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Het doel van het project is om door middel van sociale ondernemingen jongeren uit de armoede te helpen en bij te dragen aan succesvolle deelname in aan de samenleving. Sociale ondernemingen dragen bij aan oplossingen voor allerlei sociale, culturele en milieukwesties, en hebben tegelijkertijd een goede balans tussen winst en sociale missie. Het programma loopt tot 2022.

Het project biedt onder andere op maat gemaakte trainingen aan bij bestaande en nieuwe sociale ondernemingen, die hierdoor hun bedrijf en sociale missie kunnen uitbreiden. Het project bevordert daarnaast partnerschappen tussen de publieke en private sector en de gemeenschap. Ook promoot het project een cultuur waarin economisch en sociaal ondernemerschap gestimuleerd wordt.

Vrouwen laten hun tekeningen zien

Eén op de drie jongeren werkloos

In Jordanië is één op de drie jongeren werkloos. Deze jongeren wonen vaak in wijken waar kwetsbare en kansarme vluchtelingen uit met name Syrië, zich voegen bij de al grote groepen werkloze jongeren met weinig toekomstperspectief. Dit leidt tot een instabiele situatie waarin de jongeren weinig kansen krijgen. De jongeren hebben zowel vaardigheden als kansen nodig om deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Sociale ondernemingen kunnen hier een sterke motor achter zijn.

Het project duurt tweeënhalf jaar en wordt uitgevoerd in verschillende provincies in Jordanië, waaronder Irbid, Karak en Amman. Het initiatief richt zich zowel op stedelijke als op plattelandsgebieden om banen te creëren en om sociale innovatie en economische afhankelijkheid van vrouwen te bevorderen.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.