Geschiedenis van Plan

Het begon met een briefje

‘Als Santander valt, word ik doodgeschoten. Ik smeek u voor José te zorgen.’ Deze hartenkreet van een vader tijdens de Spaanse Burgeroorlog was op het jasje gespeld van de kleine José. De Britse oorlogscorrespondent John Langdon-Davies vond José en ontfermde zich over hem. Zo ontstond Foster Parents Plan for War Children, de organisatie die Langdon-Davies in 1937 oprichtte om kinderen als José te helpen de Spaanse Burgeroorlog te overleven.

Plan International

Langdon-Davies
John Langdon-Davies

Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog vangt Foster Parents Plan for War Children kinderen op in heel Europa. In de jaren ’50 verlegt de organisatie de activiteiten naar landen in Azië, zoals Korea en Vietnam. Vanaf de jaren ‘60 ontwikkelt de organisatie zich steeds meer tot een professionele ontwikkelingsorganisatie en verandert de naam in Foster Parents Plan International. Het doel is het leven van kansarme kinderen te verbeteren. Het werkterrein breidt zich uit naar Latijns-Amerika en Afrika. Sinds 2001 heet Foster Parents Plan kortweg Plan. De organisatie is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een van de grootste internationale ontwikkelingsorganisaties voor kinderen.

Lees meer over Foster Parents Plan

 

 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.