Foster Parents Plan vanaf 2001 Plan International

Plan International ontstond in 1937 als Foster Parents for War Children. Vanaf de jaren ‘60 heet de organisatie Foster Parents Plan International. Het doel van Foster Parents Plan is om het leven van kansarme kinderen te verbeteren. De organisatie werkt in Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Plan International

Sinds 2001 heet Foster Parents Plan kortweg Plan International. De naam werd veranderd omdat in andere landen de organisatie weer een andere naam had. Op deze manier heten alle organisaties in alle landen hetzelfde: Plan International. Plan International is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een van de grootste internationale ontwikkelingsorganisaties voor kinderen.

foster parents planPlan International werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan International doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan International in Nederland is onderdeel van de internationale organisatie Plan International en we komen wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Lees meer over het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind

Girls First

Plan International zet zich ervoor in om meisjes dezelfde rechten en kansen te geven als jongens, zodat zij een inhaalslag kunnen maken en kunnen opgroeien tot sterke, onafhankelijke vrouwen. Plan International noemt dat Girls First, wat betekent dat drempels worden weggenomen die de ontwikkeling van meisjes in de weg staan. Plan International zorgt ervoor dat meisjes en jongens deelnemen aan projecten en dat hun stem evenredig wordt gehoord. Ook spant Plan International zich extra in om meisjes dezelfde kans te geven om naar school te gaan en een vervolgopleiding te volgen.

Ben je op zoek naar meer informatie over de projecten van Plan International voor meisjes, bekijk dan het overzicht van alle projecten van Plan International.

Lees meer over kindsponsering

Geef kinderen de kansen die ze verdienen

Maak een verschil in het leven van een kind

Sponsor een kind
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.