Foster Parents Plan vanaf 2001 Plan International Nederland

Plan International ontstond in 1937 als Foster Parents for War Children. Vanaf de jaren ‘60 heet de organisatie Foster Parents Plan International. Het doel van Foster Parents Plan is om het leven van kansarme kinderen te verbeteren. De organisatie werkt in Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Plan International

Sinds 2001 heet Foster Parents Plan kortweg Plan International. De naam werd veranderd omdat in andere landen de organisatie weer een andere naam had. Op deze manier heten alle organisaties in alle landen hetzelfde: Plan International. Plan International is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een van de grootste internationale ontwikkelingsorganisaties voor kinderen.

foster parents plan
Plan International werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan International doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan International Nederland is onderdeel van de internationale organisatie Plan International en we komen wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Lees meer over het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind

Girls First

Plan International Nederland zet zich ervoor in om meisjes dezelfde rechten en kansen te geven als jongens, zodat zij een inhaalslag kunnen maken en kunnen opgroeien tot sterke, onafhankelijke vrouwen. Plan International Nederland noemt dat Girls First, wat betekent dat drempels worden weggenomen die de ontwikkeling van meisjes in de weg staan. Plan International zorgt ervoor dat meisjes en jongens deelnemen aan projecten en dat hun stem evenredig wordt gehoord. Ook spant Plan International zich extra in om meisjes dezelfde kans te geven om naar school te gaan en een vervolgopleiding te volgen.

Ben je op zoek naar meer informatie over de projecten van Plan International voor meisjes, bekijk dan het overzicht van alle projecten van Plan International.

Meer over kindsponsoring

Steun een kind

Geef kinderen de kansen die ze verdienen

Sponsor een kind

 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.