Waarom kindsponsor zijn zo bijzonder is…

Veel van onze kindsponsors vinden het heel bijzonder om contact te hebben met hun sponsorkind aan de andere kant van de wereld. En ook de kinderen daar kijken altijd weer uit naar een bericht uit Nederland. Door met elkaar te schrijven komen twee totaal verschillende werelden een beetje dichter bij elkaar.

Kansen voor kinderen

Collega’s Wil en Rinske besloten in 2012 om samen sponsor te worden van Ereiny uit Egypte. “Wij zijn al heel lang collega’s”, legt Wil uit. “We kennen elkaar goed en vinden het beiden belangrijk om kinderen echte kansen te kunnen bieden. Samen een kind sponsoren is een mooie, directe manier om dat te kunnen doen.”
Wil en Rinske schrijven regelmatig met Ereiny. “We vertellen over het leven hier of we sturen een kaartje. Ereiny beantwoordt onze post dan met een brief of tekening. Dat is heel leuk!”

samen sponsoren

Waarom Katinca kindsponsor is

Bekijk de video van kindsponsor Katinca. “De meerwaarde van kindsponsoring is dat je contact hebt met het kind. Je leert meer over de mensen die daar wonen en ziet dat er echt dingen veranderen”

Sarah in actie

Ook Sarah (7) besloot dat ze iets wilde doen voor kinderen die het minder goed hebben dan zij. Ze zamelde geld in en werd kindsponsor van Masere (5) uit Tanzania. De twee schrijven regelmatig met elkaar. Sarah is er helemaal vol van. Via posters in de buurt en de Facebook-pagina van haar ouders roept ze mensen op om haar zakgeld aan te vullen voor Masere en haar familie. En ze komt zelf in actie, bijvoorbeeld door koekjes te bakken en daarna te verkopen. Het is Sarah’s grootste wens om Masere op te zoeken in Afrika.

kindsponsor plan

Marlies is met zeven vriendinnen sponsor van Elius

Marlies en haar vriendinnen zien elkaar vrijwel maandelijks. Ze eten met elkaar, halen herinneringen op uit hun studietijd en sinds kort sponsoren zij Elius uit Kenia.
Marlies en haar vriendinnen zijn erg betrokken bij Elius: “Het is heel fijn om te weten dat je een kind aan de andere kant van de wereld écht helpt. En het wordt nog leuker door dat te delen met mijn vriendinnen.”

Samen sponsoren

Wil jij ook een kind sponsoren?

Schrijf je dan nu in!

Maak het verschil
 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.