Ontvoerd en bijna verkocht

Karina (18) uit Nepal werd op haar vijftiende ontvoerd en gevangen gehouden door een man die haar elke dag sloeg en misbruikte. “Hij dreigde me te vermoorden en mijn lichaam in de jungle te dumpen.”

Na een fikse ruzie met haar ouders liep Karina weg van huis. “Langs de weg werd ik door twee mannen in een busje gesleurd. Ze gaven me iets waardoor ik flauwviel en deden in het busje verschrikkelijke dingen met me.” Ze namen haar mee diep de jungle in, waar ze weer werd verkracht.
Kinderhandel Nepal

Gevangen

Een van de mannen nam haar daarna mee naar zijn huis. “Hij zei dat ik niemand mocht vertellen wat hij had gedaan, anders zou hij me vermoorden. Tegen zijn familieleden zei ik dat ik zijn vrouw was.” Op een dag nam de man haar mee naar het huis van zijn zus. “Daar probeerde ik om hulp te vragen, maar mijn ontvoerder betrapte me. Hij dreigde me te vermoorden en mijn lichaam in de jungle te dumpen.”

Ik probeerde naar de politie te gaan maar hij kwam achter me aan.

Geslagen en misbruikt

Na een volgende ontsnappingspoging, nam de man Karina mee naar Delhi in India. “Ook daar werd ik elke dag geslagen en misbruikt. Hij nam me mee naar zijn vrienden en die deden ook slechte dingen met me.” De man maakte plannen om haar te verkopen, hij verloor haar geen seconde uit het oog. “Ik probeerde naar de politie te gaan maar hij kwam achter me aan.”

Niemand in de omgeving wist dat Karina gevangen werd gehouden. “Op een nacht hadden we weer ruzie, hij sloeg me en de buren hoorden mij huilen. De volgende ochtend, toen ik alleen was, kwam dat echtpaar naar me toe. Ik vertelde alles en zij hielpen mij ontsnappen.”

Een nieuwe toekomst

Karina woonde twee jaar in een hostel in Delhi, in die periode was ze erg ziek. Artsen konden niet ontdekken wat er mis met haar was. Nu gaat het wat beter met haar. Ze woont in een opvanghuis in Nepal en heeft weer contact met haar ouders. “Ik heb een mobiele telefoon gekocht voor mijn moeder zodat we elkaar kunnen bellen.”

Lees ook: Laxmi werd ontvoerd naar een Indiaas bordeel

Eigenlijk wilde ze schoonheidsspecialiste worden en haar eigen zaak beginnen. “Mijn familie vond het beter dat ik naailes neem, dus dat ga ik doen. Ook maak ik kralenkettingen om te verkopen.”

‘We moeten andere meisjes helpen’

Karina is haar redders dankbaar, maar tegelijkertijd denkt ze aan al die anderen die niet zijn gered. “Er zijn en zitten nog zo veel meisjes gevangen, we moeten ze helpen om te ontsnappen. Mannen die slechte dingen doen met meisjes moeten de gevangenis in.”

Lees hier: 5 manieren waarop Plan strijdt tegen meisjeshandel in Nepal

Meisjeshandel in Nepal moet stoppen

Karina is het slachtoffer geworden van meisjeshandel. En naast haar nog vele anderen, want in Nepal worden elk jaar meer dan 8.000 meisjes met geweld meegenomen of gelokt onder valse voorwendselen. Zij worden verkocht en gedwongen te werken in een bordeel, als huisslaaf of in een kledingfabriek, met levensverwoestende gevolgen.

Veel van de meisjes die verhandeld worden, leven in extreme armoede, ze gaan niet naar school en er is geen werk. Ook hebben ze nauwelijks toegang tot betrouwbare informatie. Daardoor hebben ze geen idee van de gevaren van mensenhandel. Ze trappen in de mooie praatjes van mensenhandelaren en denken dat ze een beter leven krijgen, voor zichzelf én hun families.

Help jij ook mee? Strijd met ons voor

gelijke rechten en kansen voor meisjes

Doneer nu

 
 
 
 
 

Strijd mee tegen meisjesbesnijdenis!

Hoe meer mensen zoals jij zich aansluiten om het onrecht tegen meisjes te bestrijden, hoe meer meisjes we een beter leven kunnen geven. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat ze niet besneden, uitgehuwelijkt of uitgebuit worden.

Kim Feenstra meisjesbesnijdenis tienerzwangerschappen kindhuwelijken
Ja, ik sluit mij aan!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.