Het gaat goed met deze oud-sponsorkinderen!

Met de bijdragen van kindsponsors biedt Plan International steun, bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs aan de sponsorkinderen, hun familie en de community waarin zij leven. Oud-sponsorkinderen vertellen hoe Plan hun leven heeft veranderd.

Robson en Sandra uit Zimbabwe zijn beiden leerkracht en oud-sponsorkinderen van Plan. Samen blikken ze terug op hun tijd als sponsorkind. Ook bespreken ze
welke impact hun succes heeft op de kinderen die ze nu zelf les geven.

Zimbabwe

Mulualem komt op voor kinderrechten

Mulualem is oud-sponsorkind van Plan in Ethiopië. Hij groeide op in armoede. “Mijn ouders werkten dag en nacht om ons wat eten te kunnen geven. Mijn school konden ze niet betalen. Ik had het geluk dat ik sponsorkind werd en via het onderwijsprogramma van Plan toch naar school kon. Toen ik een boek las over een rechter, wist ik: dat wil ik ook worden. En ik kreeg de kans om die droom waar te maken.” Mulualem studeerde rechten en geeft nu kosteloos juridisch advies aan mensen die een rechtszaak niet kunnen betalen. Ook heeft hij een organisatie die opkomt voor kinderen in Ethiopië en hun recht op onderwijs.

Lees hier alles over kindsponsoring

Ujud blijft leren en anderen inspireren

Indonesie

Oud-sponsorkind Ujud uit Indonesië kan zich nog goed herinneren dat hij vroeger bij een van de Plan-activiteiten het balspel Rujakan speelde. “Door dat spel leerde ik hoe belangrijk het is om samen te werken en hoe je een groep kunt leiden. ‘Playing is important, learning is a must!’ zei een van de mensen van Plan altijd. Dat ben ik nooit vergeten.” Ujud doet nu een masteropleiding aan de universiteit van Wonosobo op Oost-Java. Hij werkt als leraar op een basisschool en is begeleider bij de padvinderij.

Van sponsorkind naar verpleegkundige

In het dorpje Dafela in Mali is de kindersterfte hoog (23 procent). Ondanks het medisch centrum voor moeders in de omgeving, sterven veel kinderen door gebrek aan goede zorg van geschoold medisch personeel.
Filifing, een oud-sponsorkind van Plan, maakte zich daar zorgen over en besloot verpleegkundige te worden. Via Plan kon ze naar school en daarna een vervolgopleiding doen. “Het was niet altijd gemakkelijk, maar mijn sponsors hebben me altijd aangemoedigd. Dat heeft me geholpen om vol te houden en mijn diploma te halen.” Filifing is nu verpleegkundige en werkt in het medisch centrum in haar geboortedorp om te vechten tegen kindersterfte.

succesverhaal, Mali

Samen helpen we meer kinderen aan een betere toekomst

Help jij mee?

Sponsor een kind
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.