Seksuele uitbuiting van kinderen

Wereldwijd worden naar schatting een miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting. Waarschijnlijk ligt het daadwerkelijke aantal nog veel hoger maar duidelijke statistieken zijn er niet, onder andere omdat seksuele uitbuiting van kinderen vaak niet wordt gemeld. Kinderen worden door fysiek geweld, bedreiging of manipulatie gedwongen deel te nemen aan seksuele activiteiten in ruil voor geld, eten of andere levensbehoeften. Dit heeft levenslange mentale en lichamelijke gevolgen.

Seksuele uitbuiting beauty vlogger

Niet zo onschuldig als het lijkt...

Dit lijkt een filmpje van de nieuwste vlogger in beauty-land. Maar niets is wat het lijkt...

Plan International zet zich in tegen seksuele uitbuiting

Help jij mee?

Doneer nu

Zo strijden wij tegen seksuele uitbuiting!

Plan International strijdt al jaren tegen de seksuele uitbuiting van kinderen wereldwijd. Meisjes die slachtoffer worden van seksueel misbruik krijgen vaak te maken met heftige mentale en lichamelijke klachten. Seksuele uitbuiting van kinderen moet stoppen! In deze video leggen wij onze aanpak uit.

Dit doet Plan International tegen seksuele uitbuiting

Bij Plan International staan kinderrechten centraal. Samen met diverse partners zetten wij ons wereldwijd in om seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen. Wij maken gebruik van ons grote netwerk en onze expertise op het gebied van kinderrechten, kindbescherming en gender. We werken samen met relevante ministeries, politie en justitie om seksuele uitbuiting onder de aandacht te brengen en te zorgen dat wetten die seksuele uitbuiting tegengaan beter worden nageleefd. Ook geven we voorlichting aan zorgverleners, scholen, gemeenschapsleiders, ouders, verzorgers en de kinderen zelf. Zo weten ze wat ze kunnen doen als ze te maken krijgen met seksuele uitbuiting.

Lees meer over hoe Plan International seksuele uitbuiting van kinderen stopt

Samenwerking partners tegen seksuele uitbuiting dossier

Jongeren in actie tegen seksuele uitbuiting

Seksuele uitbuiting van kinderen komt overal ter wereld voor. Jongeren van Bolivia tot Indonesië laten van zich horen en zeggen: STOP!

Plan International zet zich in tegen seksuele uitbuiting

Help jij mee?

Doneer nu
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.