Seksuele uitbuiting van kinderen

Wereldwijd worden naar schatting een miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting. Waarschijnlijk ligt het daadwerkelijke aantal nog veel hoger maar duidelijke statistieken zijn er niet, onder andere omdat seksuele uitbuiting van kinderen vaak niet wordt gemeld. Kinderen worden door fysiek geweld, bedreiging of manipulatie gedwongen deel te nemen aan seksuele activiteiten in ruil voor geld, eten of andere levensbehoeften. Dit heeft levenslange mentale en lichamelijke gevolgen.

Dit doet Plan International tegen seksuele uitbuiting

Bij Plan International staan kinderrechten centraal. Samen met diverse partners zetten wij ons wereldwijd in om seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen.

Seksuele uitbuiting bestrijden en wetshandhaving

Wij maken gebruik van ons grote netwerk en onze expertise op het gebied van kinderrechten, kindbescherming en gender. We werken samen met relevante ministeries, politie en justitie om seksuele uitbuiting onder de aandacht te brengen en te zorgen dat wetten die seksuele uitbuiting tegengaan beter worden nageleefd.

Voorlichting

Ook geven we voorlichting aan zorgverleners, scholen, gemeenschapsleiders, ouders, verzorgers en de kinderen zelf. Zo weten ze wat ze kunnen doen als ze te maken krijgen met seksuele uitbuiting.

Lees meer over hoe Plan International seksuele uitbuiting van kinderen stopt

Help mee om meisjes te beschermen

Met jouw donatie:

  • Geven we voorlichting aan zorgverleners, scholen, gemeenschapsleiders, ouders, verzorgers en de kinderen zelf.
  • Werken we samen met overheden en andere instanties om wetten te verbeteren en te zorgen dat deze worden nageleefd.
  • Creëren we veilige plekken voor kinderen en jongeren die seksuele uitbuiting hebben meegemaakt.

Help mee om meisjes te beschermen. Doneer nu. 

Stop seksuele uitbuiting

Elk jaar worden miljoenen minderjarige meisjes seksueel misbruikt. Help ons deze meisjes te beschermen. Doneer nu eenmalig.

Betalen via iDEAL

Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Je gegevens

Je ontvangt een bevestigingsmail.

Als je je telefoonnummer invult, kunnen we je bellen over vragen omtrent je donateurschap of om steun te vragen voor ons werk.

Jongeren in actie tegen seksuele uitbuiting

Seksuele uitbuiting van kinderen komt overal ter wereld voor. Jongeren van Bolivia tot Indonesië laten van zich horen en zeggen: STOP!

Seksuele uitbuiting beauty vlogger

Niet zo onschuldig als het lijkt...

Dit lijkt een filmpje van de nieuwste vlogger in beauty-land. Maar niets is wat het lijkt...

Projecten in samenwerking met partners

Plan International werkt samen met verschillende partners wereldwijd in de strijd tegen seksuele uitbuiting. Jaarlijks voeren we samen met de Koninklijke Marechaussee, de Nederlandse overheid, de politie, de organisatie ECPAT en andere partners de campagne Don’t Look Away, om kindermisbruik op vakantiebestemmingen aan te pakken. Verder zijn we onderdeel van de Down to Zero-alliantie die het Building Back Better-programma heeft uitgevoerd. En hebben we samen met de TUI Care Foundation de TUI Academy gelanceerd.

Lees meer over de projecten van Plan International

Zo strijden wij tegen seksuele uitbuiting!

Plan International strijdt al jaren tegen de seksuele uitbuiting van kinderen wereldwijd. Meisjes die slachtoffer worden van seksueel misbruik krijgen vaak te maken met heftige mentale en lichamelijke klachten. Seksuele uitbuiting van kinderen moet stoppen! In deze video leggen wij onze aanpak uit.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.