Gevolgen van seksuele uitbuiting

Seksuele uitbuiting heeft ernstige psychische en lichamelijke gevolgen voor een kind. Denk bijvoorbeeld aan trauma’s, schuldgevoelens, depressies en angst. Maar ook seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals hiv/aids, ongewenste zwangerschappen en blijvend letsel als gevolg van fysiek geweld maken dat de kinderen voor het leven getekend zijn.

Daar komt bij dat kinderen die slachtoffer zijn geworden van seksuele uitbuiting soms niet weten waar ze  terecht kunnen voor ondersteuning, zorg en advies. Ze worden vaak niet serieus genomen door de politie en andere overheidsinstanties. Ze schamen zich en zijn bang om door anderen veroordeeld te worden.

Ook kunnen veel kinderen niet bij hun ouders terecht voor hulp. Soms omdat de ouders van niks weten, soms omdat de ouders er juist voor gezorgd hebben dat ze seksueel uitgebuit zijn. Daarnaast hangt er een groot stigma om meisjes en jongens die seksueel uitgebuit zijn heen. Dit maakt het lastig voor hen om hun leven weer op te pakken.

Gevolgen commerciële seksuele uitbuiting

Lees meer over seksuele uitbuiting in ons dossier

Samen strijden we tegen seksuele uitbuiting

Help je mee?

Doneer eenmalig

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.