Jongeren en werk: een praktisch model voor beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling

Het REACH-model is een korte termijn beroepsopleiding die bestaat uit een intensief trainingsprogramma in technische vaardigheden, levensvaardigheden (soft skills) en Engelse taalvaardigheid gevolgd door zorgvuldige arbeidsbemiddeling en ondersteuning na plaatsing.

REACHToegewijde en ervaren trainers uit de zakelijke markt bieden jongeren een essentiële mix van theorie en praktische kennis en vaardigheden voor startersbanen in diverse groeiende sectoren van het bedrijfsleven.

Na drie maanden van klassikale training, brengen de studenten eerst hun vaardigheden onder realistische werkomstandigheden in de praktijk voordat zij vacatures krijgen aangeboden waarvoor ze zijn opgeleid.

Minstens zo belangrijk als de technische vaardigheden zijn de zogenaamde soft skills oftewel levensvaardigheden die we in ons programma aanbieden zoals communiceren, probleemoplossend vermogen, samenwerken in teamverband, het beheren van geld en presentatievaardigheden. Praktische vaardigheden die zijn bedoelt om studenten de vaardigheden en werkethiek mee te geven waar werkgevers waarde aan hechten.

Het trainingsmodel bestaat uit 9 stappen

  1. Het uitvoeren van een marktscan om te identificeren voor welke banen werkgevers personeel zoeken.
  2. Het ontwikkelen van cursussen op basis van marktbehoeften en de competenties en vaardigheden van de studenten.
  3. Het werven van gekwalificeerde mensen om de studenten te trainen.
  4. Het organiseren van promotionele evenementen om studenten te werven, te selecteren en hen een plek te bieden binnen een training naar keuze.
  5. Het aanbieden van lessen in verschillende industrieën of sectoren aan het begin van elk nieuw semester, en het aanbieden van up-to-date beroepsopleidingen die de noodzakelijke theorie en praktijkervaring combineert.
  6. Het trainen van alle studenten in de Engelse taal en levensvaardigheden, werkplek ethiek en communicatievaardigheden.
  7. Het bezoeken van de afgestudeerden bij hun werkgever gedurende zes maanden na hun opleiding om hen te begeleiden in hun baan.
  8. Het vragen naar feedback van werkgevers over de werkprestaties van de afgestudeerden.
  9. Het aanpassen van het curriculum en/of processen indien nodig voor de volgende generatie studenten.

Het REACH-model is onderscheidend door: Praktische opleiding en sterke zakelijke netwerken

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.