Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (ECHO)

De afdeling Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (ECHO) van de Europese Unie is opgericht om noodhulp te bieden aan mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten binnen en buiten de Europese Unie. De EU doet dat als donor, door gecertificeerde organisaties als Plan International financieel te steunen.

Plan International voert diverse noodhulpprojecten uit met de steun van de Europese Unie. Dat doen we onder andere in Ethiopië en Zuid-Sudan, waar we kwetsbare kinderen ondersteunen die als gevolg van een conflict zijn gevlucht of gescheiden van hun ouders.

Projecten

Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (ECHO) Ethiopië

ECHO Ethiopië: Ondersteuning van kinderen op de vlucht

Vanwege de humanitaire noodtoestand in Zuid-Sudan – een jarenlange burgeroorlog in combinatie met voedseltekorten –  zijn honderdduizenden mensen gevlucht naar buurland Ethiopië.

Lees meer

ECHO Zuid-Sudan: Noodhulp voor kwetsbare kinderen

Zuid-Sudan kampt al jaren met een burgeroorlog en voedseltekorten. Als gevolg hiervan zijn veel kinderen in Yei, een stad in het zuiden van Zuid-Sudan, gescheiden van hun ouders.

Lees meer

ECHO Peru: gemeenschappen versterken in voorbereiding op rampen

Plan International werkt samen met Handicap International en Cooperazione Internazionale (COOPI) om de oorspronkelijke bewoners en Mestizo gemeenschappen te versterken in hun respons op noodsituaties.

Lees meer
noodhulp dominicaanse republiek

ECHO Dominicaanse Republiek: Be Alert, Prepare to Respond

Plan International voert samen met Oxfam, Habitat for Humanity en Ciudad Alternativa het project Be Alert: Prepare to Respond uit in de Dominicaanse Republiek.

Lees meer
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.