Girls Rights Watch in 2018

De Girls Rights Watch is een enthousiaste groep van 17 jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die indirect invloed uitoefenen op Nederlandse beleidsmakers en bij relevante ministeries en bij Nederlandse parlementariërs. Ook onderhoudt de Girls Rights Watch contacten met Nederlandse politieke jongerenorganisaties, de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties en UNESCO. De jongerenlobbyisten doen dit door middel van onderzoek, publieke lobby acties, het creëren van media-aandacht en het organiseren van events en netwerkbijeenkomsten.

Zo kwam de Girls Rights Watch in 2018 in actie

Workshops aan de Zuidas in Amsterdam
Ook zijn er het afgelopen jaar verschillende workshops gegeven aan zowel mannen als vrouwen, jong en oud, bij bedrijven als Accenture en Cisco. Deze zogeheten gender workshops de ‘PowerWalk’ en de ‘PowerSit’. Deze hebben als doel om bewustzijn te creëren over hoe het is om een achtergestelde positie te hebben in een ontwikkelingsland.

Wereldmeisjesdag 2018: #GirlsGetEqual
Wereldmeisjesdag stond in het teken van gelijke kansen en rechten voor meisjes wereldwijd. Dat is hard nodig, want wereldwijd worden miljoenen meisjes miskend, mishandeld en misbruikt. #GirlsGetEqual

Girl Takeovers
Op 11 oktober hadden meisjes het voor het zeggen. Duizend meisjes (14-24 jaar) namen op deze dag belangrijke posities over in de politiek, het bedrijfsleven, de sport en de media. Meisjes uit meer dan zeventig landen waren voor één dag Vice-President van Uganda, CEO van Ethiopian Airlines, en in Nederland voorzitter van de Eerste Kamer, minister van Defensie en Kinderombudsman. Diverse grote bedrijven waaronder Google, Facebook, Spotify, Coca-Cola en L’Oréal deden ook mee aan de actie.

Wat er gaat komen

Ook interesse? Medio mei 2020 start de nieuwe recruitment van deze jongeren lobbyisten. De recruitmentday is 4 juli 2020.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.