Financieel beleid

Financieel beleid en controle op bestedingen

Plan International streeft ernaar om minimaal 88 procent van de inkomsten te besteden aan de doelstelling. Van elke euro die bij Plan International binnenkomt, besteden we 88 cent aan:

  • het opstarten, uitvoeren en begeleiden van de projecten in lage- en middeninkomenslanden
  • draagvlakversterking en voorlichting
  • bewustwording in Nederland

Plan International besteedt maximaal negen procent aan fondsenwerving, acties van derden en het verkrijgen van subsidies. De overige drie procent worden besteed aan beheer, administratie en uitvoeringskosten.

Lees meer over de resultaten van het afgelopen jaar in het jaarverslag.

Strenge controle op de bestedingen

Iedere euro telt, dus Plan International controleert streng hoe het geld wordt besteed. In gedetailleerde procedures is elke stap van de besteding van fondsen vastgelegd. De interne accountantsdienst van de wereldwijde Plan International federatie controleert jaarlijks de uitgaven in de landen waar we programma’s uitvoeren en rapporteert deze aan het internationale bestuur. Daarnaast worden het jaarverslag en specifieke verantwoordingsverslagen van Plan International in Nederland (zoals het Verslag MFP) ieder jaar gecontroleerd door externe accountants van PwC.

Bijdragen van alle kindsponsors

De bijdragen van alle kindsponsors worden via het kantoor van de wereldwijde Plan International federatie verzameld, beheerd en verdeeld over de ruim 50 lage- en middeninkomenslanden waar Plan International werkt. We geven geen geld rechtstreeks aan kinderen of hun familie. De bijdragen gaan naar gemeenschapsprojecten in de directe leefomgeving van de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan inentingsprogramma’s, verbetering van de kwaliteit van het onderwijs of aan het aanleggen van watersystemen. Van deze verbeteringen profiteren de gesponsorde kinderen, maar ook alle andere kinderen in de gemeenschap.

Overheidssubsidie en bijdragen uit het bedrijfsleven

Behalve de bijdragen van particuliere sponsors ontvangt Plan International in Nederland ook subsidie van de overheid en bijdragen uit het bedrijfsleven. Deze fondsen worden in overleg met de overheid en de bedrijven besteed.

 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.