Annamarie Thomas

Annamarie Thomas Plan ambassadeur

Annamarie Thomas en Plan International Nederland

Voormalig schaatster Annamarie Thomas zet zich sinds 2006 in als ambassadeur voor Plan International Nederland. Annamarie was door de jaren heen betrokken bij diverse sportieve evenementen van Plan Nederland, zoals Schaatsen en Zwemmen voor Water, de Marikenloop, de Flow LadiesRun en de Tower Run.


“Jarenlang heeft bij mij alles in het teken van de topsport gestaan en heb ik me daar helemaal op kunnen focussen. Toen Plan International Nederland mij vroeg of ik hun ambassadeur wilde worden, heb ik daar meteen ‘ja’ op gezegd. Ik wilde graag iets terugdoen voor de maatschappij. De sportieve evenementen, de nadruk op meisjes, dat past bij mij.”

Schaatsen

Annamarie Thomas is drievoudig wereldkampioene en drievoudig Nederlands kampioen allround schaatsen. Zij trad in 1992 toe tot de Nederlandse kernploeg en haalde haar grootste triomfen in 1996 tijdens de WK in Hamar. Jarenlang was ze de publiekslieveling van het vrouwenschaatsen. In 2006 zette ze een punt achter haar glansrijke carrière, maar ze bleef het schaatsen in Nederland promoten. Annamarie geeft schaatsclinics en organiseert ieder jaar het evenement ‘Women on Ice’, dat door honderden vrouwen wordt bezocht.

In actie voor Plan

Links & Downloads

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.