Alliantie partners

Een op de drie meisjes wereldwijd krijgt in haar leven te maken met geweld, misbruik en uitbuiting. Plan doet er alles aan om hen hiertegen te beschermen. Voor het uitbannen van kinderhandel, kinderprostitutie, discriminatie en schadelijke tradities als kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis werkt Plan nauw samen met overheidsinstanties, politie en justitie. In partnerschap met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere Nederlandse organisaties is Plan International penvoerder van twee strategische allianties: de Girls Advocacy Alliantie en de Yes I Do Alliantie. Het ministerie heeft in beide allianties de rol van partner en van donor. Daarnaast is Plan International een van de deelnemende organisaties in nog een derde alliantie; de Down to Zero Alliantie.

 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Addressing Root Causes

  In Ethiopië werkt Plan International samen met noodhulp- en wederopbouworganisatie ZOA, International Medical Corps UK, Norwegian Refugee Council en lokale overheden om jonge vluchtelingen uit Somalië en Eritrea kansen te bieden op een betere…

  Lees meer
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

  WASH SDG Consortium

  Het WASH SDG Consortium is opgericht in 2017 en bestaat uit SNV, WASH Alliance International* (WAI) en Plan International. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het consortium een bedrag van € 59 miljoen toegekend.

  Lees meer
 • Uganda Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Girls Advocacy Alliance (GAA)

  In de Girls Advocacy Alliantie werkt Plan samen met Terres des Hommes en Defence for Children – ECPAT aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen in de samenleving. Het programma wordt uitgevoerd in tien landen: Ethiopië, Sierra Leone, Liberia, Ghana, Kenia, Uganda, India, Bangladesh, Nepal en de Filipijnen.

  Lees meer
 • Uganda schoolmeisjes Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Yes I Do Alliantie

  Samen met Amref Flying Doctors, CHOICE for Youth and Sexuality, KIT Royal Tropical Institute en Rutgers strijdt Plan in deze alliantie tegen kindhuwelijken, tienerzwangerschappen en seksueel geweld tegen meisjes en jonge vrouwen. De alliantie is actief in zeven landen: Indonesië, Pakistan, Mozambique, Malawi, Zambia, Kenia en Ethiopië.

  Lees meer
 • Down to Zero Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Down to Zero alliantie

  In de Down to Zero Alliantie is Plan een van de deelnemende organisaties, naast Terre des Hommes (penvoerder), Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO. Deze alliantie heeft als doel om de commerciële exploitatie van kinderen uit te bannen in elf landen: India, Bangladesh, Indonesië, Filipijnen, Thailand, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Bolivia, Colombia, Nicaragua en Peru.

  Lees meer
 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.