Alliantie partners

Een op de drie meisjes wereldwijd krijgt in haar leven te maken met geweld, misbruik en uitbuiting. Plan doet er alles aan om hen hiertegen te beschermen. Voor het uitbannen van kinderhandel, kinderprostitutie, discriminatie en schadelijke tradities als kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis werkt Plan nauw samen met overheidsinstanties, politie en justitie. In partnerschap met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere Nederlandse organisaties is Plan International penvoerder van twee strategische allianties: de Girls Advocacy Alliantie en de Yes I Do Alliantie. Het ministerie heeft in beide allianties de rol van partner en van donor. Daarnaast is Plan International een van de deelnemende organisaties in nog een derde alliantie; de Down to Zero Alliantie.

 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

  WASH SDG Consortium: veilig drinkwater, schone wc’s en hygiëne

  Het WASH SDG Consortium is opgericht in 2017 en bestaat uit SNV, WASH Alliance International* (WAI) en Plan International. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het consortium een…

  Lees meer
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Girls Not Brides Nederland

  Girls Not Brides is een wereldwijd netwerk dat zich met meer dan duizend leden verspreid over 95 landen inzet om kindhuwelijken te bestrijden en opvang te bieden aan meisjes die slachtoffer zijn van een…

  Lees meer
 • Uganda Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Girls Advocacy Alliantie (GAA)

  In de Girls Advocacy Alliantie werkt Plan samen met Terres des Hommes en Defence for Children – ECPAT aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen in de samenleving. Het programma wordt uitgevoerd in tien landen: Ethiopië, Sierra Leone, Liberia, Ghana, Kenia, Uganda, India, Bangladesh, Nepal en de Filipijnen.

  Lees meer
 • Uganda schoolmeisjes Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Yes I Do Alliantie

  Samen met Amref Flying Doctors, CHOICE for Youth and Sexuality, KIT Royal Tropical Institute en Rutgers strijdt Plan in deze alliantie tegen kindhuwelijken, tienerzwangerschappen en seksueel geweld tegen meisjes en jonge vrouwen. De alliantie is actief in zeven landen: Indonesië, Pakistan, Mozambique, Malawi, Zambia, Kenia en Ethiopië.

  Lees meer
 • Down to Zero Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Down to Zero alliantie

  In de Down to Zero Alliantie is Plan een van de deelnemende organisaties, naast Terre des Hommes (penvoerder), Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO. Deze alliantie heeft als doel om de commerciële exploitatie van kinderen uit te bannen in elf landen: India, Bangladesh, Indonesië, Filipijnen, Thailand, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Bolivia, Colombia, Nicaragua en Peru.

  Lees meer
 
 
 
 
 

Stop meisjesbesnijdenis!

Elk jaar lopen 3 miljoen meisjes het risico om besneden te worden. Verminkt voor het leven. Dit onrecht tegen meisjes moet stoppen! Samen met jou geven we meisjes een beter leven. Meisje voor meisje.

Kim Feenstra tegen meisjesbesnijdenis
Sluit je aan bij de strijd!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.